iMac 4K si iMac 5K – primele teste de performanta

iMac 4K si 5K performante benchmark 1Ieri Apple a lansat iMac 4K 21.5 inch impreuna cu noi versiuni ale iMac 5K 27 inch, ambele beneficiind de procesoare Intel de ultima generatie, performantele lor fiind superioare celor oferite de catre iMac-urile vandute pana ieri de catre cei din Cupertino in magazinele din lumea intreaga.

Sporul de performanta oferit de catre iMac 4K si iMac 5K este cuprins intre 7% si 20%, diferenta fata de modelele anterioare nefiind chiar atat de mare precum vedem in cazul terminalelor iPhone sau a tabletelor iPad, iar asta din cauza faptului ca Intel se concentreaza pe reducerea consumului si a dimensiunilor.

In cazul ambelor modele, scorurile maxime sunt cu 200 – 300 de puncte mai mari in testele single-core pentru procesor si cu 2000 – 3000 de puncte mai mari in testele multi-core, deci vorbim despre o crestere de aproximativ 20% in performante, ea nefiind usor sesizabila.

Atat modelele ieftine, cat si modelele de top ale iMac 4K si iMac 5K au fost testate cu modele similare din versiunile anterioare ale produselor, astfel ca vorbim despre comparatii destul de exacte in ceea ce priveste modelele, hardware-ul folosit in ele fiind desigur diferit.

iMac 4K si 5K performante benchmark

In general compania Apple ofera sporuri de performante de pana in 20% – 30% pentru Mac-urile sale, indiferent de model astfel ca nu trebuie sa va uimeasca faptul ca saltul in performante nu este mai mare, deoarece “stilul” Apple este diferit, accentul fiind pus pe alte caracteristici.

3 COMENTARII

  1. Zaone, oare va exista vre-un sistem de buy-back la Mac-uri?Eu am un iMac late 2013 si ma gandeam ca poate exista vre-un mod de-a face upgrade la un Mac mai nou..