Google iti testeaza viteza de internet direct din cautari

Intr-o tentativa de a reduce numarul de persoane care folosesc Speedtest.net sau alte servicii pentru a-si verifica viteza de navigare pe internet, compania Google a decis sa le permita utilizatorilor sa faca exact acelasi lucru direct din rezultatele de cautari afisate pentru anumite cautari facute in Google.com.

Mai exact, in momentul in care unii utilizatori fac o cautare de genul “internet speed test”, cei de la Google vor afisa un rezultat precum cel din imaginea de mai jos, acolo fiind vizibil si un buton care permite testarea rapida a conexiunii de internet fara a mai parasi pagina de rezultate oferite de catre Google.com.

In momentul apasarii butonului pentru verificarea vitezei de navigare pe internet, cei de la Google vor initia testul si vor oferi o varietate de informatii privind viteza de download sau upload ale utilizatorului, plus alte detalii care pe anumiti administratori de sistem i-ar putea ajuta sa rezolve eventuale probleme de retea.

Testul celor de la Google dureaza aproximativ 30 de secunde si presupune un transfer de aproximativ 9.4 MB de date, insa el este util in principal in SUA, deoarece serverul de test este localizat pe continentul american, iar un test facut din Romania va avea drept rezultat viteze de download sau upload foarte mici.

In ciuda acestui lucru, miscarea celor de la Google denota faptul ca foarte multa lume face teste pentru a afla viteza de navigare pe internet, iar cei de la Google incearca sa atraga o parte dintre acesti utilizatori spre sistemul propriu, iar mai apoi probabil sa genereze bani cu el.

testare viteza internet Google