SanDisk a lansat cel mai rapid card microSD de 256 GB

SanDisk a anuntat un nou card microSD in cursul zilei de ieri, acesta avand 256 GB spatiu de stocare si fiind cel mai rapid card de acest gen lansat pana in momentul de fata pe piata, el permitand transferul de date la viteze de pana la 100 MB/s pentru scriere si 90MB/s pentru citire.

Practic, utilizatorii pot transfera un film de 1 GB de pe calculator pe acest nou card microSD SanDisk in aproximativ 10 – 15 secunde, in functie de tipul de conexiune USB care exista intre cele doua dispozitive, deci vorbim despre posibilitatea de a transfera extrem de rapid fisiere de mari dimensiuni pentru a fi transportate oriunde.

Avand in vedere performantele acestui card microSD, cei de la SanDisk sustin ca utilizatorii pot folosi acest produs si cu diverse camere de actiune, sau chiar drone, el fiind capabil sa inregistreze pana la 14 ore de continut 4K in momentul folosirii, deci teoretic oricine se poate folosi de el pentru orice fel de evenimente.

Card-ul SanDisk Extreme microSDXC UHS-I de 256 GB nu este singurul cu performante extrem de bune, Samsung avand unul simiar de aceeasi capacitate, diferentele dintre ele fiind foarte mici, exceptie facand pretul, cei de la Western Digital, compania care detine SanDisk, cerand cu 50 de dolari mai putin pentru produsul lor.

Western Digital today introduced a new suite of 256 gigabyte (GB) microSD™ cards, which includes the new 256GB SanDisk Extreme®microSDXC™ UHS-I card – the fastest microSD card in its class. The new suite of cards also includes 256GB SanDisk Ultra® microSDXC UHS-I card, Premium Edition, the first 256GB card optimized for mainstream consumers. The new additions deliver leading speed and capacity in a fingernail-sized card, giving smartphone, drone and action camera users the performance and capacity they need to capture professional-grade videos and photos without worrying about running out of space on their device.

Card-ul este impermeabil, rezistent la caldura, praf, socuri sau chiar raze X, deci vorbim despre un mediu de stocare care poate fi utilizat in aproape orice fel de conditii, aceste caracteristici fiind esentiale pentru cei care il vor folosi cu camere de actiune.

Noul produs al Western Digital va fi lansat in doua versiuni, una premium care va costa 150 de dolari si va avea performante ceva mai mici, plus o versiune Extreme care costa 200 de dolari si va avea performantele mentionate mai sus.

1 COMENTARIU

  1. Super! Daca merge si intr-un card reader USB 3.0 si mai super! Cred ca si intr-un PC cu port USB 3.0 + card reader USB 3.0 merge mai rapid…