Samsung Galaxy Note 7 – iris scannerul este confirmat de prima imagine a panoului frontal

7

V-am spus saptamana trecuta ca Samsung Galaxy Note 7 are iris scanner, fiind primul smartphone lansat vreodata cu o asemenea functie care ofera un mod complet nou de a securiza datele din smartphone-uri folosind o scanare a retinei utilizatorului in locul unei simple scanari a unei amprente, asa cum se intampla acum.

S-a speculat in anii trecuti ca Samsung va implementa o asemenea functionalitate pentru terminalele sale, insa iata ca abia cu Samsung Galaxy Note 7 utilizatorii vor beneficia de ea, prima imagine a panoului frontal confirmand faptul ca acest nou senzor va fi implementat de catre coreeni in noul lor produs.

In imaginea de mai jos puteti vedea o comparatie intre panourile frontale ale Samsung Galaxy Note 7 si Samsung Galaxy S7, in partea superioara fiind vizibile taieturi pentru ceea ce ar urma sa fie scannerul pentru irisul ochiului uman, pozitionarea sa in respectiva locatie fiind cat se poate de logica, avand in vedere ceea ce va oferi el.

Ecranul Samsung Galaxy Note 7 va avea o diagonala de 5.8 inch, insa deocamdata nu se stie sigur cum va functiona acest iris scanner, separat de ideea logica a scanarii unui ochi si inregistrarii irisului, teoretic totul trebuind sa functioneze exact precum se intampla in cazul scanarii unei amprente folosind cititorul de amprente.

galaxy note 7 scanner iris

Ca sa fiu sincer, implementarea acestui iris scanner in Samsung Galaxy Note 7 este surprinzatoare, insa coreenii trebuie laudati din plin pentru idee, speranta fiind ca totul sa functioneze cum trebuie, chiar daca istoria ne-a aratat ca Samsung are totusi probleme in a implementa functii in premiera in terminalele sale.

Diverse brevete de inventie inregistrate celor de la Samsung anuntau de ceva vreme implementarea unui iris scanner in dispozitivele comercializate in lumea intreaga, iar acum avem si o confirmare fara dubiu a faptului ca Samsung Galaxy Note 7 va beneficia de o asemenea functionalitate, totul urmand a fi anuntat pe data de 2 august.