Iata cat timp ofera Apple suport pentru anumite tehnologii

Compania Apple este aspru criticata pentru decizia sa de a elimina portul audio din iPhone 7, insa in ciuda deciziei sale de a scoate aceasta tehnologie din propriile produse, vorbim totusi despre un suport indelungat oferit de catre cei din Cuprtino pentru un standard foarte vechi, la care si altii vor renunta.

Conform unei analize facute pentru produsele Apple lansate de-a lungul ultimilor ani, americanii ofera suport pentru un standard sau altul timp de 15 ani de zile, in medie, insa in cazul portului audio de 3.5mm vorbim despre 15 ani de suport oferiti de catre Apple pentru o tehnologie care acum va disparea.

Cei de la Apple nu se incurca prea mult cu suportul pentru diverse standarde tehnologice, iar atunci cand considera ca trebuie sa elimine unul sau altul, decizia este facuta foarte rapid si utilizatorilor li se ofera oportunitatea de a folosi produse care contin cele mai noi tehnologii disponibile pentru ele.

Avand in vedere ca portul audio de 3.5mm a rezistat timp de 32 de ani in produsele Apple, nimeni nu ar trebui sa se mire de faptul ca el este intr-un final scos din iPhone si va fi scos inclusiv din restul produselor Apple, standardul Lightning facand mult mai usoare lucrurile in ceea ce priveste productia de gadget-uri.

What I never realized is that most Apple I/O standards last about 15 years, give or take. Even the floppy, which seemed like a monumental change when it was removed from the iMac, was only around for 15 years. We take the traditional USB connector for granted, but it’s also been around for about 18 years, and you can see how the new MacBook is ushering it out in favor of USB-C. It’s an interesting cycle.

Dupa portul Lightning, probabil vom vedea si alte tehnologii similare scoase din produsele celor de la Apple, insa ramane de vazut cat de rapid va decide compania americana sa produca scouri de acest gen, ele generand foarte multe critici din partea utilizatorilor care nu sunt dispusi sa accepte schimbari atat de radicale.

Apple suport porturi produse