iOS 10 ii permite functiei Hey Siri sa se dezactiveze in mod inteligent

Compania Apple a implementat o serie de schimbari pentru Siri in iOS 10, iar una dintre ele are legatura cu functia Hey Siri care permite activarea asistentului personal doar prin intermediul unei comenzi vocale, indiferent daca terminalul se afla la incarcat sau nu(pe unele iDevice-uri).

Mai exact, se pare ca in iOS 10 Hey Siri se poate dezactiva inteligent daca in aceeasi camera se afla doua iDevice-uri ale aceluiasi utilizatori, ambele avand activata functia, asistentul personal raspunzand pe doar unul dintre terminale in momentul in care este rostita comanda de activare a sa.

Desi toate iDevice-urile din preajma utilizatorului isi deschid ecranele in momentul in care este rostita comanda pentru activarea Hey Siri, doar unul dintre ele raspunde in iOS 10, restul primind comanda de a anula operatiunea, astfel incat nu vor raspunde doua sau mai multe terminale la o singura intrebare.

Compania Apple nu a explicat in cadrul WWDC 2016 aceasta noua functie si desigur ca deocamdata nimeni nu stie ce are ea la baza pentru a anula comanda de activare a Siri pe anumite terminale si pe altele nu, insa tabletele iPad par sa fie favorizate pentru a oferi raspunsuri la intrebarile utilizatorilor.

Avand in vedere ca deocamdata nu se cunosc foarte multe detalii despre aceasta schimbare majora implementata pentru Hey Siri, ramane de vazut ce explicatii va oferi compania Apple pentru ea pana in toamna, sau in toamna, cand va prezenta versiunea finala a iOS 10.