Functia grozava a iOS 10 care nu stiai ca exista

In iOS 10 compania Apple a implementat un mod diferit de a debloca iDevice-urile, eliminand efectiv slide to unlock, noul sistem impunand apasarea butonului Home pentru a face deblocarea din ecranul de blocare, asta desi in mod normal o simpla apasare a butonului Home face aceasta actiune automat pentru noi.

Pentru ca multa lume s-a plans din cauza acestei schimbari, Apple a implementat o functie numita Rest Finger to unlock, ea fiind disponibila incepand cu iOS 10 beta 2, insa momentan nefunctionala, activarea sa permitand deblocarea iDevice-urilor cu Touch ID prin simpla apasarea a inelului care inconjoara butonul Home.

Activarea acestei functii duce totusi la dezactivarea altui sistem important de care probabil multi dintre voi nu stiati, acesta permitand deblocarea iDevice-urilor fara a parasi LockScreen-ul, functionalitatea oferind acces la datele din terminalele noastre chiar si pentru Siri sau alte aplicatii ce in mod normal nu ar avea acces.

Pentru a intari siguranta utilizatorilor, Apple ofera optiunea de a bloca accesul la date din LockScreen pentru Siri, sau alte aplicatii, acest sistem fiind util pentru cei care se tem ca terminalele lor ar putea fi furate si hotii ar putea accesa poze, sau alte date importante stocate in terminalele lor.

In iOS 10, avem optiunea de a facilita accesul acestor aplicatii la date prin simpla apasare a Touch ID din LockScreen, terminalele deblocandu-se fara a intra in ecranul principal de aplicatii, iar in partea superioara nu veti mai vedea un lacat, ci un text care afiseaza cuvantul Deblocata, sugerand faptul ca terminalele au fost deblocate.

ios 10 deblocare lockscreen

Deblocand iDevice-urile din LockScreen vom putea folosi Siri, sau aplicatia Camera cu acces la toata biblioteca foto, insa vom putea vedea si in widget-uri informatii pe care in mod normal iOS-ul le-ar restrictiona din motive de securitate, ideea celor de la Apple fiind foarte buna si extrem de utila.

Acest sistem va fi necesar pentru foarte multa lume care va dori sa beneficieze din plin de widget-urile pentru iOS 10, asa ca va trebui sa va familiarizati cu el inca de pe acum, daca aveti acest sistem de operare instalat.