Managerii UBER isi pun vietile in pericol pentru companie

UBER este una dintre cele mai controversate companii din lume, iar asta deoarece ea ofera un serviciu care concureaza direct cu cele de taximetrie si pune in pericol monopolul pe care asemenea servicii il au asupra transportului de persoane din orase, astfel ca proteste si violente au aparut dupa lansarea UBER in diverse orase.

Taximetristii au incercat prin tot felul de metode sa impiedice mentinerea UBER in activitate in anumite orase, iar eforturile lor au fost incununtate de succes in anumite cazuri, insa metodele prin care ei au pus presiune pe oamenii din interiorul UBER dezvaluie ce sunt dispusi sa faca anumiti oameni cand au nevoie de bani.

Conform unui document legal depus de catre UBER la o instanta americana, managerii companiei din cateva orase au fost amenintati zilnic de catre taximetristi suparati ca nu-si mai pot desfasura activitatea, unii dintre ei mergand chiar la usile managerilor pentru a-i apostrofa, altii aruncand cu oua in usile acestora.

Practic, taximetristii s-au comportat ca adevarati fanatici pentru a impiedica lansarea UBER in anumite locatii, iar atitudinea lor este exagerata, dar de inteles daca ne gandim la faptul ca foarte multi dintre ei castiga bani multi din inselarea clientilor cu preturile practicate in anumite situatii.

“The security risks surrounding Uber’s high-profile executives are of particular concern. [Chief Security Officer Joseph]  Sullivan’s team handles daily threats from people ‘show[ing] up in our lobbies, accost[ing] our executives, flam[ing] them on Twitter, sen[ding] them death threats, show[ing] up outside their homes, throwing eggs at their homes, [and] threaten[ing] to file lawsuits for . . . strange reasons.'”

Indiferent de motivatia din spatele gesturilor anumitor taximetristi, este clar ca UBER va avea o viata foarte grea in multe orase de pe glob pe masura ce se va extinde, taximetristii luptand cu toate armele pentru a-si pastra teritoriul intact, insa aceste strategii nu au avut intotdeauna succes.