Politia germana a perchezitionat casele cetatenilor din cauza comentariilor lasate pe Facebook

Astazi politia din Germania a initiat o serie de perchezitii domiciliare pentru 60 de persoane care au publicat comentarii in cadrul retelei de socializare Facebook, acestea fiind acuzate de publicarea de continut antisemit, xenofob, sau extremist, 14 provincii ale statului german facand parte din operatiune.

Nu mai putin de 40 de dosare de cercetare penala au fost deschise de catre autoritatile din Germania impotriva persoanelor vizate si vorbim despre una dintre cele mai ample operatiuni de acest gen, mai ales ca la baza lor stau comentarii lasate in grupuri private ale retelei de socializare Facebook.

In ultima vreme foarte multe persoane din Germania au inceput sa critice dur criza imigrantilor dupa ce tara a acceptat peste 1 milion de persoane care cautau azil politic, multi dintre ei devenind extrem de violenti cu cetatenii germani, asa ca era normal ca localnicii sa inceapa sa discute despre proteste sau violente.

Chiar si asa, aceasta este prima oara cand politia din Germania desfasoara o actiune de o asemenea amploare bazata doar pe comentarii facute in cadrul Facebook, un grup operational special din cadrul Ministerului de Justitie monitorizand activitatea germanilor in cadrul Facebook, Twitter si a Google+.

“The action carried out today shows that the authorities are acting firmly against hate on the internet, which has grown considerably in the wake of the refugee situation. Attacks on refugees are often the result of radicalization, which begins on social networks. These words should not poison the social climate.”

Germania a acuzat aceste retele de socializare ca se misca prea greu in stergerea continutului neadecvat din cadrul website-urilor proprii, asa ca acum politia din Germania incearca sa combata tentativele de radicalizare ale cetateinolor sai cu perchezitii domiciliare si cel mai probabil sanctiuni pecuniare, sau privative de libertate.

Germania este una dintre tarile in care drepturile omului sunt aparate cu strictete indiferent din ce zona de pe glob provine o persoana sau alta, asa ca actiunile de acest gen nu ar trebui sa surprinda pe cineva si exista sanse destul de mari ca ele sa se repete in viitorul nu foarte indepartat.