Zilnic ne atingem smartphone-urile de 2617 de ori

Smartphone-urile au devenit o parte integrata a vietilor noastre, iar fara ele foarte multe persoane gasesc cu greu motive sa isi desfasoare activitatile zilnice, aceste gadget-uri ajungand in anumite cazuri sa ne controleze intreaga viata, sau sa ne capteze intreaga atentie, desi acest lucru nu este chiar atat de normal.

Acum daca v-ati intrebat vreodata de cate ori atingeti zilnic smartphone-ul, ei bine se pare ca de 2617 de ori, cifra fiind una enorma daca ne gandim ca vorbim despre doar 14 – 17 ore in care suntem activi, un simplu calcul spunandu-ne ca, in medie, atingem gadget-urile de pana in 186 de ori pe ora.

Aceasta este media calculata de catre cercetatori in baza studierii unor utilizatori, insa cifra poate ajunge si la 5400 de atingeri pe zi, insa aici vorbim despre utilizatori care chiar nu pot trai fara propriul smartphone, ei simtind nevoia de a atinge in mod constant dispozitivul, probabil chiar si daca nu il folosesc.

Pentru a obtine aceste date au fost monitorizati non stop timp de 5 zile 94 de utilizatori de terminale Android, deci rezultatele ar trebui sa fie destul de corecte, insa desigur ca ele pot varia de la o persoana la alta, in functie de timpul petrecut muncind, invatand, sau facand diverse alte lucruri in lumea reala.

Apple a afirmat recent ca zilnic ne deblocam iPhone-urile de 80 de ori, iar de la aceasta cifra si pana la cele 2617 atingeri este o distanta foarte lunga, asa ca ramane ca fiecare dintre voi sa priviti acest studiu cum doriti.