iOS 10 ne va permite sa facem streaming video din aplicatii

iOS 10 vine cu foarte multe functii pentru utilizatorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri din lumea intreaga, multe dintre ele fiind deja descoperite si prezentate, insa astazi vorbim despre o functie care a fost descoperita cu doar cateva ore in urma multumita aplicatiei Swift Playgrounds, care permite dezvoltarea de aplicatii de pe iPad.

In interiorul acestei aplicatii exista o multitudine de comenzi care permit implementarea automata a unor functii in aplicatii ce pot fi publicate in App Store, iar printre ele a fost descoperita una noua care ofera posibilitatea de a implementa un sistem de streaming video direct din jocuri pentru iOS.

Functia de streaming live pentru aplicatii a fost mentionata de catre compania Apple printre zecile de alte functii care vor fi disponibile in iOS 10, insa abia cu iOS 10 beta 2 ea este oferita ca optiune pentru implementare in aplicatiile create de catre dezvoltatori, iar mai jos puteti vedea cum va arata ea dupa ce va fi disponibila.

Practic, dezvoltatorii le vor putea oferi utilizatorilor posibilitatea de a crea stream-uri video live cu tot ceea ce fac ei intr-o aplicatie sau alta, acestea putand fi vazute pe internet prin intermediul unor servicii dedicate, iar asa streaming-ul video va deveni mult, mult mai popular decat este in momentul de fata.

Dupa cum arata sistemul acum, se pare ca totul va functiona in tandem cu aplicatii dedicate pentru streaming video, deci va fi nevoie de alte aplicatii pentru ca lumea de pe internet sa vada tot ceea ce dorim noi sa transmitem, asa ca nu vorbim despre ceva care va functiona autonom din terminalele noastre.

ios 10 streaming video

2016 pare sa fie anul in care streaming-ul video devine mainstream, iar asta pentru ca tot mai multe servicii ofera o asemenea functionalitate, Facebook live dovedindu-si deja utilitatea in a permite lumii intregi sa vada in timp real o varietate de situatii dramatice, care in mod normal ar fi fost doar inregistrate.

ios 10 streaming video 1

Pentru cei dintre voi care nu stiu, aplicatia Swift Playgrounds a fost prezentata de catre compania Apple impreuna cu iOS 10 si este singura dezvoltata de catre cei din Cupertino pentur iPad in ideea de a le permite dezvoltatorilor incepatori sa invete sa scrie aplicatii pentru iPad sau iPhone.