Xiaomi va lansa o clona a MacBook

Xiaomi este una dintre cunoscutele companii care copiaza produsele Apple si incearca sa faca profit din vanzarea lor in lumea intreaga, zvonurile de la sfarsitul anului trecut fiind confirmate recent de catre o companie care a reusit sa obtina detalii suplimentare cu privire la noul produs pe care chinezii doresc sa il lanseze.

Conform sursei acestor noi informatii, una dintre clonele MacBook ale Xiaomi va avea un procesor Intel Core i7 6500U tactat la 2.5 GHz si 8 GB RAM, versiuni cu hardware mai bun sau mai slab urmand a fi deasemenea disponibile pentru cei interesati de diversitate si preturi mai mici pentru achizitie.

Spre deosebire de MacBook-ul Apple, care este oferit doar intr-o versiune cu ecran de 12 inch, produsul Xiaomi va fi vandut in versiuni cu ecrane de 11 inch si 13 inch, ele urmand a avea port USB-C inclus, iar sistemul de operare predefinit va fi Windows 10 si nu Linux, asa cum speculau diverse surse anterioare.

Spre deosebire de produsele Apple, cele ale Xiaomi urmeaza sa fie ceva mai ieftine, acesta fiind secretul cresterii in vanzari inregistrate de catre chinezi, calitatea urmand a fi probabil inferioara, insa performantele ar putea fi mult mai bune decat cele ale MacBook, sau poate chiar ale MacBook Air, multumita hardware-ului mai bun.

Xiaomi este doar una dintre companiile care profita de pe urma Apple si creeaza clone ale Mac-urilor, insa avand in vedere popularitatea sa in China, exista sanse mari ca vanzarile sa fie destul de bune, interesul pentru produsele Xiaomi fiind enorm.