Samsung investeste intr-o companie producatoare de automobile electrice

Daca Apple isi dezvolta propria masina si intentioneaza sa o lanseze pe piata in urmatorii ani, cei de la Samsung s-au orientat spre achizitionarea unui pachet de actiuni al unui producator de automobile din China numit BYD, insa pana acum nu s-a aflat cat cheltuie coreenii pentru acest pachet de actiuni sau ce procent din totalul actiunilor este reprezentat de catre el.

Colaborarea dintre Samsung si BYD se va rezuma initial doar la software si la unele componente din masina, insa cei de la Samsung au anuntat ca in viitor intentioneaza sa aiba un rol mult mai activ in procesul de fabricare al masinilor, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile.

BYD este o companie care este finantata de catre Berkshire Hathaway, detinuta de catre Warren Buffet, iar specializarea sa este in dezvoltarea de masini electrice, acesta fiind si interesul celor de la Apple, insa exista sansa ca Samsung sa i-o ia inainte si prin acest parteneriat sa aduca mai rapid pe piata un automobil electric.

Samsung are divizii care produc o varietate de componente pentru automobile, asa ca ar putea fabrica diverse componente si pentru BYD in ideea de a lansa automobilul mai repede pe piata, dar deocamdata planuri privind modul in care vor colabora companiile nu au fost dezvaluite de catre vreo sursa.

South Korean technology giant Samsung Electronics Co Ltd on Friday said it is in talks to acquire a stake in Chinese automaker BYD to boost its chip business for electric cars. The latest investment aims at strengthening electric vehicle parts and smartphone parts businesses for the two companies. We plan to discuss cooperation in various businesses going forward.

Samsung are un interes foarte mare in a ramane competitiva intr-o lume in care Apple si Google se orienteaza foarte serios pe dezvoltarea de software de ghidare autonoma pentru masini, sau chiar masini electrice, viitorul parand sa stea in aceasta industrie si nu doar in smartphone-uri sau tablete.

Avand in vedere faptul ca Apple isi dezvolta singura masinile, nu ar fi greu de crezut ca Samsung va cumpara un procent mare din actiunile BYD.