Facebook Messenger are 1 miliard de utilizatori

Facebook Messenger are 1 miliard de utilizatori activi lunar conform companiei Facebook, acest record fiind atins recent de catre platforma de mesagerie, ea ajungand tot mai aproape de WhatsApp Messenger, aplicatia de mesagerie care are in momentul de fata cel mai mare numar de utilizatori activi lunar.

In luna aprilie cei de la Facebook anuntau ca Facebook Messenger are 900 de milioane de utilizatori activi in intreaga lume, insa iata ca acum aceasta cifra a depasit 1 miliard, semn ca tot mai multe persoane sunt interesate de folosirea zilnica a platformei puse la dispozitie gratuit de catre Facebook pentru a discuta cu prietenii.

Facebook Messenger este cel de-al treilea produs Facebook care atinge 1 miliard de utilizatori activi lunar, aplicatia standard Facebook si WhatsApp Messenger fiind primele 2, iar acum vorbim despre o companie care a gasit reteta secreta pentru a crea aplicatii care ating 1 miliard de utilizatori activi lunar in lumea intreaga.

Un Messenger bagat pe gatul utilizatorilor

facebook messenger 1 miliard

Cum a ajuns Facebook Messenger la 1 miliard de utilizatori activi lunar ? Foarte simplu, le-a bagat Messenger pe gat utilizatorilor si le-a spus daca vor sa mai vorbeasca in privat cu prietenii din reteaua Facebook sunt obligati sa foloseasca aceasta platforma, sau sa isi gaseasca o metoda alternativa in afara retelei de socializare.

Desigur ca separat de aceasta tactica nu foarte democratica, cei de la Facebook au extins platforma Messenger pe web, permit utilizarea sa si fara un cont Facebook, iar asa au oferit acces unui numar tot mai mare de persoane la ceea ce a devenit o platforma de mesagerie text cu 1 miliard de utilizatori activi lunar.

Strategia de crestere a Facebook Messenger a fost complet diferita fata de cea a WhatsApp Messenger, prima aplicatie de mesagerie care a atins 1 miliard de utilizatori activi lunar, insa acest lucru conteaza mai putin, avand in vedere ca Facebook si-a atins obiectivele cu ambele aplicatii, Messenger crescand mult mai repede.

Detronarea WhatsApp

WhatsApp Messenger si Facebook Messenger sunt in concurenta directa in momentul de fata, ambele avand peste 1 miliard de utilizatori activi lunar, abele oferind o gama foarte variata de functii, insa e greu de crezut ca ambele vor continua sa atraga utilizatori noi in acelasi ritm si in anii ce vor urma.

Facebook si-a facut o colectie de aplicatii de mesagerie si ii place sa aiba produse cu peste 1 miliard de utilizatori, insa undeva, ceva trebuie sa cedeze, pentru ca este greu sa sustii doua aplicatii de mesagerie, cu functii similare, care au peste 1 miliard de persoane ce le folosesc zilnic, chiar daca ele vin din medii diferite.