Apple se asteapta la vanzari record ale iPhone 7

Apple se asteapta ca iPhone 7 sa inregistreze vanzari record dupa lansarea oficiala ce urmeaza sa aiba loc in toamna acestui an, asa ca le-a cerut partenerilor sai sa produca intre 72 de milioane si 78 de milioane de unitati pana la sfarsitul anului, recordul precedent fiind de 74.5 milioane de unitati fabricate.

Apple le-ar fi cerut partenerilor sa si inceapa productia in masa a iPhone 7, asa ca unii dintre ei s-au apucat de angajat oameni care sa asambleze terminalele ce vor fi vandute clientilor din lumea intreaga, iar aici vorbim despre pana in 300.000 de oameni ce ar putea fi angajati in China in urmatoarele saptamani.

Daca Apple se asteapta sa vanda pana in 78 de milioane de unitati ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus pana la finalul anului, atunci este foarte clar ca in Cupertino cineva se bazeaza foarte mult pe clientii ale caror abonamente ajung la termen si care implinesc 2 ani cu acelasi smartphone si doresc sa faca un upgrade in 2016.

Design vechi si asteptari mari

In aceasta idee, Apple ar putea vinde fara probleme chiar si mai mult de 78 de milioane de unitati ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus, dar numai prin prisma faptului ca oamenii trebuie sa faca un upgrade si nu au ce sa aleaga, asta deoarece majoritatea nu sunt multumiti de faptul ca terminalul are un design vechi de 3 ani.

Conform unor analisti americani, Apple are foarte mare incredere ca noua camera duala din iPhone 7 Plus va convinge multe persoane sa faca o achizitie in toamna, insa daca ne uitam la anii trecuti, modelele cu ecrane de 5.5 inch n-au fost cele care au tinut vanzarile in spate, asa ca sperantele Apple ar putea fi in zadar.

Chiar daca iPhone 7 va fi un esec rasunator, sau un succes pe masura asteptarilor Apple, se pare ca dispozitivul va intra in productie de masa in perioada imediat urmatoare, asa ca vom vedea si mai multe componente.