iOS 9.3.3 jailbreak a fost lansat!

iOS 9.3.3 jailbreak a fost lansat cu doar cateva minute in urma de catre echipa de hackeri Pangu, ei oferindu-le posesorilor de iPhone, iPad si iPod Touch din lumea intreaga oportunitatea de a face jailbreak pentru proriile dispozitive care ruleaza iOS 9.3.3 in momentul de fata.

In momentul de fata solutia de iOS 9.3.3 jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch functioneaza NUMAI pe terminalele care au chip-uri cu procesore de 64 biti, deci nu va veti putea bucura de ea pe oricare terminale, insa nici nu vorbim despre un jailbreak untethered, deci va trebui sa refaceti procedura dupa fiecare repornire a terminalului.

UPDATE: Aici gasiti tutorial iOS 9.2 – 9.3.3 jailbreak.

iOS 9.3.3 jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch

In momentul de fata doar o versiune in chineza a programului de iOS 9.3.3 jailbreak este disponibila, ea nefiind distribuita de catre hackerii de la pangu in afara Chinei, o versiune in limba engleza urmand a fi pusa la dispozitia utilizatorilor din intreaga lume in urmatoarele ore, conform hackerilor.

Cea mai nou aversiune a Pangu jailbreak le permite utilizatorilor sa faca jailbreak pentru device-urile care ruleaza iOS. Utilizatorul poate face jailbreak usor pentru device-urile care ruleaza iOS prin folosirea aplicatiei de jailbreak, procedura facandu-se printr-o singura apasare de buton, dezactivarea jailbreak-ului facandu-se prin repornirea terminalului. In alte cuvinte, utilizatorul are control total pentru a activa, sau dezactiva, functionalitatea oferita de jailbreak.

Problema este ca vorbim despre un iOS 9.3.3 jailbreak tethered, adica daca reporneste terminalul, veti ramane fara jailbreak pana cand veti rula din nou aplicatia celor de la Pangu, disponibila in ecranul principal de aplicatii al iOS,, deci nu vorbim despre o situatie chiar atat de grozava.

Partea buna este ca avem totusi o solutie de iOS 9.3.3 jailbreak in momentul de fata, deci ne putem folosi de ea pentru a exploata cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru iDevice-uri, acesta fiind probabil si ultima versiune a iOS 9 pe care compania Apple ne-o va pune la dispozitie.

Pe ce iOS pot face jailbreak ?

Aceasta noua versiune a PP jailbreak este compatibila cu :

  • iOS 9.2;
  • iOS 9.2.1;
  • iOS 9.3;
  • iOS 9.3.1;
  • iOS 9.3.2;
  • iOS 9.3.3.

Pe ce iPhone sau iPad pot face jailbreak ?

Va spuneam ca noul program PP jailbreak este compatibil doar cu iDevice-urile care au chip de 64 biti, deci vorbim despre compatibilitate cu :

  • iPhone 5s;
  • iPhone 6;
  • iPhone 6 Plus;
  • iPhone 6s;
  • iPhone 6s Plus;
  • iPhone SE;
  • iPod touch 6G;
  • iPad mini 2;
  • iPad mini 3;
  • iPad mini 4;
  • iPad Air;
  • iPad Air 2;
  • iPad Pro.

Ce inseamna tethered jailbreak ?

Dupa cum va spuneam mai sus, un tethed jailbreak inseamna ca iPhone, iPad sau iPod Touch-ul vostru nu isi va pastra jailbreak-ul dupa restart, deci el nu este unul permanent, astfel ca dupa repornirea terminalului va trebuie refacuta procedura de jailbreak, sau cel putin aceasta era situatia pana in prezent.

Conform unora dintre cei care au testat iOS 9.3.3 jailbreak, noul program al celor de la Pangu ar instala o aplicatie in iDevice-urile noastre, iar la repornirea terminalelor ea ar trebui sa fie deschisa pentru ca jailbreak-ul sa fie reactivat, solutia oferita de catre ei fiind una extrem de buna, pentru ca nu mai impune folosirea unui calculator.

Vechile solutii de tethered jailbreak necesitau folosirea permanenta a unui calculator daca terminalele erau repornire, insa acum cu iOS 9.3.3 jailbreak se pare ca situatia este diferita.

Cat de sigur este iOS 9.3.3 jailbreak ?

Foarte multa lume se intreaba cat de sigura poate fi o solutie de jailbreak, iar pana in momentul lansarii acestui tip de programe de catre chinezi puteam spune ca software-ul este foarte sigur, insa in momentul de fata nimeni nu poate garanta ca ceea ce ofera chinezii este 100% sigur, asa ca exista riscuri.

Diversele solutii de jailbreak lansate din China au continut software care monitoriza ceea ce faceau utilizatorii in terminale, software care cerea acces la pozele noastre, etc, asa ca nu exista siguranta 100%, insa daca vreti neaparat jailbreak, atunci alta solutie in momentul de fata nu exista si nici nu va exista.

De cand au inceput chinezii sa lanseze solutii de jailbreak, americanii au renuntat la a le mai dezvolta, hackerii din SUA preferand sa vanda exploit-urile pentru a face sume serioase de bani de pe urma lor.

Merita facut iOS 9.3.3 jailbreak ?

Intrebarea aceasta nu are un raspuns simplu si asta pentru ca vorbim despre diverse nevoi ale oamenilor si riscul de a pierde garantia daca duceti terminalul cu jailbreak la service, sau riscul de ramane fara anumite date, mai ales daca folositi aplicatii bancare, sau altele cu date confidentiale.

In general, jailbreak-ul merita facut pentru ca deschide complet iDevice-urile noastre, oferindu-ne acces la toate fisierele sistemului de operare si permitandu-ne sa modificam orice, dupa bunul nostru plac, sau sa implementam o varietate de functii noi pe care compania Apple nu le ofera in mod normal in iOS.

Din punctul meu de vedere, ar trebui macar sa incercati sa folositi un iDevice cu jailbreak pentru o perioada de timp in ideea de a va convinge singuri daca aceasta procedura merita facuta sau nu.

De unde fac download ?

V-am spus mai sus ca doar o versiune a programului pentru Windows a fost deocamdata creata, iar ea este facuta numai pentru limba chineza, avand totodata si unele servicii speciale pentru chinezi, deci in acest moment nu puteti descarca decat versiunea in chineza urmand acest link.

NU VA RECOMAND sa folositi versiunea in chineza, ci sa asteptati ca versiunea pentru limba engleza sa fie lansata, iar mai apoi veti avea si un tutorial de jailbreak care va va ghida prin toti pasii pe care ii puteti urma pentru a face iOS 9.3.3 jailbreak pentru dispozitivele voastre.

Merita sau trebuie sa fac update la iOS 9.3.3 ?

Solutia de iOS 9.3.3 jailbreak este de fapt compatibila cu mai multe versiuni ale iOS 9, deci daca aveti vreuna dintre cele mentionate mai sus in articol, atunci va puteti folosi de acest program pentru a exploata terminalele voastre fara probleme si nu este necesara instalarea neaparata a iOS 9.3.3.

Pe de alta parte, nu aveti ce pierde daca instalat iOS 9.3.3, aceasta versiune a sistemului de operare avand rezolvate foarte multe probleme ale versiunilor anterioare, deci exista mai putine buguri, asa ca nu exista motive sa o evitati in momentul de fata, dar nici nu este obligatoriu sa o instalati.

Pierd garantia daca fac jailbreak ?

Da, exista posibilitatea ca garantia iPhone, iPad sau iPod Touch sa fie anulata daca faceti jailbreak folosind orice fel de program, compania Apple avand obiceiul de a anula garantia pentru terminalele care au acest tip de software instalat, asa ca trebuie sa aveti foarte mare grija cu dispozitivele voastre.

Daca nu aveti probleme cu terminalul si nu exista sanse sa il duceti la garantie intr-un viitor apropiat, atunci nu aveti de ce sa va temeti, deoarece daca nimeni nu poate observa faptul ca aveti jailbreak facut, nimeni nu va poate anula garantia, asa ca totul depinde de cum evolueaza lucrurile in viata voastra.

66 COMENTARII

  1. vreau sa va intreb.daca fac jailbreak.atunci pot descarca muzica de pe internet cu iphone-ul?adica fara jailbreak,daca intru cu safari pe vitanclub spre exemplu,piesa nu o descarca,doar o porneşte spre ascultare.şi vreau sa ştiu daca prin jailbreak,lucrurile stau diferit

  2. Am dat pe el, a incarcat pana la 100% si dup-aia mi-a aparut pe pc un fel de itools chinezesc, dar nici vorba de cydia pe telefon

  3. ZAONE DACĂ FAC JAILBREAK PE iOS. 9.3.3 si când m-a satur de el si vreau sa schimb pe iOS 10 si m-a duc cu el in garanție o sa îș dea seama ca am avut JAILBREAK?

  4. E diferenta daca faci jb cu program en sau chinez? Ma refer la cydia? Sau doar programul de pe pc are limba diferita si atata tot? Multumesc

  5. Ce trebuie sa fac daca am instalat pphelper pe windows si cand vreau sa deschid aplicatia ( pphelper) imi da o eroare : ” The exception unknown software exception (0xc0000417) occured in the application at location ” ? :(((