Iata cum ar trebui sa ne incarcam smartphone-urile, conform cercetatorilor

5

Da, stim, bateriile smartphone-urilor noastre abia rezista o zi dar partial e vina noastra vina mea pentru ca, conform cercetatorilor, l-am incarcat gresit in tot acest timp.

Multi dintre noi avem o notiune inradacinat ca incarcarea smartphone-urilor noastre in reprize mici vor provoca daune pe termen lung la bateriile lor si ca este mai bine sa le incarcam atunci cand acestea sunt aproape de moarte.

Se pare ca e gresit.

De fapt, un site de la compania Cadex numit “ Battery University “detaliaza cum si de ce bateriile din smartphone-urile noastre sunt sensibile la “propriile lor versiuni de stres”. Si, la fel ca pentru oameni, extinderea stresului poate dauna duratei de viata pe termen lung a bateriei.

Daca doriti ca sa pastrati bateria smartphone in stare buna si fara griji sa functioneze pe termen, aveti nevoie de a schimba cateva lucruri. Repet, astea conform Battery University.

Nu tineti telefonul in priza atunci cand este incarcat complet

In conformitate cu site-ul de care va spuneam, lasand telefonul conectat cand este complet incarcat, asa cum probabil faceti peste noapte, poate fi un obicei rau ce poate dauna bateriei pe termen lung.

Odata ce telefonul smartphone a ajuns la 100%, acesta devine “trickle charges” pentru a fi pastrat la 100%. Astfel se tine bateria intr-un mare stres, intr-o stare de inalta tensiune.

” When fully charged, remove the battery from its charging device. This is like relaxing the muscles after strenuous exercise. You too would be pretty miserable if you worked out nonstop for hours and hours. “

De fapt, nu incercati sa-l incarcati pana la 100% 

Cel putin atunci cnd nu trebuie. In conformitate cu “Battery University” bateria Li-ion nu are nevoie sa fie incarcat complet, nici nu este de dorit sa se faca acest lucru. “In fact, it is better not to fully charge, because a high voltage stresses the battery

Conectati telefonul ori de cate ori aveti posibilitatea

Se pare ca, bateriile din smartphone-urile noastre sunt mult mai rezistente daca le incarcam ocazional pe parcursul zilei in loc de conectarea lor pentru o sesiune de incarcare mare, atunci cand acestea sunt goale.

Incarcarea bateriei telefonului atunci cand pierde 10 la suta din baterie sa ar fi scenariul in cel mai bun caz, in conformitate cu site-ul respectiv. Evident, ca nu este practic pentru cei mai multi oameni, astfel ca, conectati-va telefonul smartphone ori de cate ori puteti. Este bine sa il conectati si deconectati de mai multe ori pe zi.

Nu numai ca pastreaza acumulatorul telefonului smartphone si functioneaza optim pentru mai mult timp, dar, de asemenea, o pastreaza plina pe tot parcursul zilei.

Pastrati telefoanele reci

Stim ca bateriile de smartphone sunt sensibile la caldura si Apple sugereaza sa scoatem anumite carcase care incalzesc iPhone-ul atunci cand il incarcam.

“If you notice that your device gets hot when you charge it, take it out of its case first. If you’re out in the hot sun, keep your phone covered. It’ll protect your battery’s health. “