6 persoane au fost arestate in incercarea de a face achizitii frauduloase din Apple Store

Politia din Chicago a anuntat arestarea a nu mai putin de 6 persoane care au incercat sa se foloseasca de carti de credit furate si identitati false pentru a face achizitii frauduloase din Apple Store-urile din Chicago, autoritatile avand respectivele persoane sub supraveghere de ceva vreme.

Conform politiei, cele 6 persoane au zburat special in orasul Chicago pentru a face acele achizitii, probabil in ideea ca riscul descoperirii faptului ca folosesc carti de credit furate sa fie mai mic, insa chiar si asa politia a reusit sa ii opreasca inainte sa insele magazinele Apple si sa lase oameni nevinovati fara bani munciti din greu.

Politia din Chicago vorbeste despre crima organizata in acest caz, iar persoanele arestate au facut achizitii timp de 4 zile in oras inainte de a fi retinute de catre politisti, acestia confiscand produse in valoare de 10.000 de dolari de la respectivii infractori, acestea urmand a fi returnate catre compania Apple.

Actiunea politiei a avut cel mai probabil la baza unele plangeri facute de catre persoane care au fost inselate dupa ce infractorii au cumparat produse din acelasi Apple Store din Chicago in diverse ocazii, iar repetarea aceleiasi scheme de prea multe ori pare sa fi fost problematica pentru ei.

Biroul serifului a obtinut informatii saptamana trecuta care indicau faptul ca infractorii incearca sa faca achizitii frauduloase la diverse magazine Apple din orasul Chicago. Investigatii ulterioare au dezvaluit faptul ca suspectii folseau identitati false si carti de credit furate pentru a face achizitii similare in alte zone din tara.

Apple a fost si in trecut tinta infractorilor de acest gen, produsele sale avand o valoare de revanzare atat de mare, incat achizitionarea cu carti de credit furate, sau furtul direct al dispozitivelor, reprezinta infractiuni extrem de profitabile, asa ca numarul lor a crescut exponential in ultimii ani, fara ca politia sa poata face ceva.