Tim Cook: iPhone 7 va inregistra vanzari mari

Tim Cook este foarte optimist cu privire la vanzarile iPhone 7, Apple punand accent pe inteligenta artificiala din Siri pentru a creste vanzarile.

Aseara presedintele Apple, Tim Cook, a vorbit despre realizarile Apple in cadrul conferintei audio pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru T2 2016, iar analistii au profitat de ocazie pentru a-l intreba ce parere are despre toate zvonurile care sustin ca vanzarile iPhone 7 vor fi reduse din cauza lipsei noutatilor.

Raspunzand, Tim Cook a afirmat ca este foarte optimist cu privire la vanzarile iPhone 7, iar asta deoarece in ciuda tuturor zvonurilor negative privind viitorul produs, exista si foarte multe informatii pozitive care sugereaza faptul ca lumea va fi interesata de terminal dupa lansarea oficiala pe pietele globale.

Optimism exagerat bazat pe trecut

Tim Cook a refuzat sa vorbeasca despre eventualele functii pe care iPhone 7 le-ar putea avea in toamna, insa a spus ca rata de upgrade pentru iPhone 6S este similara cu cea inregistrata pentru iPhone 5S, ambele fiind mai mici decat cea inregistrata pentru iPhone 6, iar acest lucru este destul de normal.

Nu vreau sa vorbesc despre noi telefoane care nu au fost anuntate. Lasand asta la o parte, ce am vazut in trecut cu privire la rata de upgrade este ca rata de upgrade pentru iPhone 6S este similara cu cea pentru iPhone 5S. iPhone 6 a avut o rata de upgrade semnificativ mai mare, si probabil a accelerat upgrade-uri care trebuiau sa fie facute un an mai tarziu. Ce are viitorul pregatit deocamdata nu stim, insa sunt foarte optimist cu privire la viitor deoarece vad foarte multe semnale pozitive.

Intrebat cu privire la semnalele care il fac sa fie atat de optimist, Tim Cook face referire la baza incredibil de mare de utilizatori ai iPhone, numarul tot mai mare de utilizatori Android atrasi catre platforma Apple, rata de penetrare a smartphone-urilor care a ajuns la doar 42% si un iOS 10 care are foarte multe schimbari pregatite.

Inteligenta artificiala va cuceri utilizatorii

Tim Cook are asteptari foarte mari de la sistemul de inteligenta artificiala dezvoltat de catre compania Apple, el afirmand ca aceste sisteme vor juca un rol major in transforma iPhone intr-un gadget esential fara de care oamnii nu vor putea trai, acesta fiind unul dintre semnalele pozitive cu privire la vanzarile iPhone 7.

Conform lui Tim Cook, Apple va face un sistem de inteligenta artificiala grozav pentru ca a sa companie se concentreaza pe experienta oferita utilizatorilor, aceasta urmand a fi grozava si urmand a atrage mai multe persoane spre platforma celor din Cupertino, Siri fiind in centrul acestei strategii.

Pe masura ce iPhone se transforma intr-un asistent personal, nu vei mai dori sa parasesti casa fara el. Eu acest lucru ca un vector incredibil de pozitiv. Ceea ce face Apple cel mai bine este sa ofere o experienta de utilizare grozava care este integrata in intreaga sa linie de produse, iar acesta este un avantaj major in fata competitorilor. Cred ca lansarea tehnologiei de inteligenta artificiala este ceva la care noi excelam pentru ca punem accent pe experienta utilizatorilor si asta imi place.

Practic, Tim Cook se bazeaza pe produse pe care Apple inca nu le-a lansat si care nu vor fi oricum disponibile pentru toata lumea, iar desi inteligenta artificiala a Siri va fi grozava pentru unii, indisponibilitatea serviciului in foarte multe tari, va afecta serios vanzarile celor de la Apple.

Semnalele pozitive ale lui Tim Cook nu se vor transforma in mod neaparat in vanzari cand iPhone 7 va fi lansat, iar asta pentru ca lumea vrea schimbari si pentru design-ul smartphone-urilor, nu doar pentru software.