Apple continua sa isi diversifice baza de angajati

Astazi compania Apple a actualizat informatiile privind angajatii pe care-i are in diverse zone de pe glob, cei din Cupertino spunand cat de mult s-a diversificat baza sa de angajati in ultimul an, ei oferind informatii privind diversele nationalitati si tipuri de persoane care lucreaza in toate diviziile sale.

Pentru inceput, numarul de femei angajate in cadrul Apple a crescut cu un procent fata de anul trecut, ajungand acum la 32%, restul de 68% fiind reprezentat de barbati, deci Apple este o companie in care majoritatea angajatilor sunt barbati, iar aceasta este situatia cam pentru toate companiile IT din SUA.

In ceea ce priveste rasa si etnicitatea angajatilor, compania Apple sustine ca 19% dintre angajatii sai sunt asiatici, 9% “negri”, 12% hispanici, 2% multirasiali, 1% in alte categorii, insa 56% dintre angajatii Apple sunt “albi”, acest din urma procent crescand cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Partea interesanta este ca Apple a reusit sa egalizeze salariile intre barbati si femei in cadrul companiei incepand cu luna august a anului 2016, deci oameni care lucreaza in aceleasi posturi si au performante similare, primesc sume de bani similare, indiferent de orientarea sexuala, rasa, etc.

“Diversity is more than any one gender, race, or ethnicity. It’s richly representative of all people, all backgrounds, and all perspectives. It is the entire human experience. We want Apple to be a reflection of the world around us. We strive to better represent the communities we’re part of. We believe this will help to break down historical barriers in tech.”

Tim Cook incearca sa transforme Apple intr-o companie in care toata lumea este tratata egal indiferent cum arata, de unde provine, in cine crede, sau cu cine se iubeste, iar acest lucru este demn de toata lauda, deoarece nu foarte multe putine companii au programe similare si rezultate la fel de notabile.