iPhone 7 – camera duala si buton Home 3D Touch

iPhone 7 are buton Home 3D Touch, o camera standar si o camera duala, primele detalii despre modul sau de functionare fiind oferite azi!

Noi surse credibile confirma astazi faptul ca Apple va implementa un buton Home 3D Touch in iPhone 7 si iPhone 7 Plus, o camera duala urmand a fi integrata in modelul cu ecran de 5.5 inch, compania Apple oferind aceste schimbari impreuna cu o noua camera simpla, dar mai buna pentru terminalul cu ecran de 4.7 inch.

Aceste informatii au fost zvonite luni de-a randul de catre o varietate de surse, insa astazi celebra publicatie americana Bloomberg le confirma din nou pentru lumea intreaga, iar extrem de rar s-a intamplat ca informatiile furnizate de catre ea sa fie gresite, asa ca e putin probabil ca acum lucruile sa fie diferite.

Buton Home 3D Touch care “simte” presiunea

Atat iPhone 7, cat si iPhone 7 Plus urmeaza sa fie lansate cu un buton Home 3D Touch care simte presiunea, acesta urmand a fi tactil, deci butonul clasic pe care il stiati de ani si ani de zile va disparea complet incepand de anul acesta, cei de la Apple punand accent pe cu totul altceva.

Noul buton Home 3D Touch va genera vibratii cand o presiune mai puternica este aplicata asupra sa, utilizatorul trebuind sa simta aceeasi senzatie pe care o ofera in momentul de fata butonul clasic, sau cel putin asta ni s-a spus pana acum in legatura cu modul in care va functiona acest nou buton.

Separat de aceasta reproducere prin vibratii a unei apasari mecanice, Apple ar putea oferi si alte functii pentru acest buton Home 3D Touch, ele putandu-ne permite sa controlam aplicatii, sau functii ale sistemului de operare, insa deocamdata nu se cunosc informatii care sa sugereze acest lucru.

Intregul sistem este similar cu cel oferit deja in trackpad-urile unor MacBook-uri, deci unii utilizatori vor sti la ce sa se astepte.

O camera duala si una imbunatatita

Stim ca iPhone 7 urmeaza sa aiba o camera mai buna anul acesta, toate carcasele aparute pana acum in diverse imagini pe internet confirma faptul ca Apple va implementa un senzor de imagine mai mare in viitorul sau smartphone cu ecran de 4.7 inch, dar deocamdata nu se cunosc alte detalii despre el.

iPhone 7 Plus va avea o camera duala care va fi capabila sa inregistreze poze care au calitate mult mai buna, dar care vor vi si mai luminoase, inclusiv in conditii de luminozitate scazuta, insa cei doi senzori de imagine vor inregistra diferit culorile din jurul nostru, desi vor face imaginile in acelasi timp.

Cele doua camere vor face simultan poze diferite, insa ele vor fi combinate intr-o singura poza care, teoretic, ar trebui sa fie cu mult, mult mai buna decat cele inregistrate de catre actualele iPhone 6S si iPhone 6S Plus, dar ramane sa vedem cat de mare va fi diferenta.

Va spuneam mai sus ca exista vom putea face poze mai bune noaptea, Apple punand foarte mare accent pe acest lucru in camera duala a iPhone 7 Plus. Separat, noua camera duala ne va permite sa facem zoom in diverse regiuni ale pozelor fara a pierde din claritatea acestora, o functie similara fiind oferita si de catre camerele Lytro.

Practic, pozele facute folosind camera duala a iPhone 7 Plus vor avea un punct focal care poate fi modificat de catre utilizator chiar si dupa inregistrarea pozei, unii competitori ai Apple oferind de ceva vreme aceasta functionalitate.

In final, ambele terminale vor veni fara acel port audio de 3.5mm, dar vor avea un al doilea difuzor la baza lor, asa ca teoretic ar trebui sa avem macar calitate mai buna pentru sunetele redate de catre smartphone-uri.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor fi prezentate la inceputul lunii septembrie, lansarea din 16 septembrie fiind deja zvonita de catre o sursa foarte credibila.