Lansarea iOS 10 GM se apropie

Lansarea iOS 10 GM se apropie, iar pentru cei dintre voi care nu stiu ce inseamna termenul GM, ei bine vorbim despre denumirea Gold Master, care semnifica faptul ca respectivul build este ultimul care mai este oferit spre testare in versiune beta catre dezvoltatorii de aplicatii inaintea lansarii oficiale.

In general, versiunea GM a unui sistem de operare iOS, macOS, tvOS sau watchOS este si cea finala, insa au existat situatii in care Apple a mai facut modificari pentru a rezolva probleme, deci lansarea iOS 10 GM va semnifica doar faptul ca lansarea iOS 10 se apropie cu pasi repezi, build-ul putand fi cel final, dar nu este obligatoriu.

Compania Apple a inceput sa grabeasca pasul cu testarea iOS 10, iar iOS 10 beta 5 a fost lansat la doar o saptamana distanta de iOS 10 beta 4, semn ca lucrurile se precipita si Apple vrea ca utilizatorii si dezvoltatorii sa beneficieze de cele mai noi schimbari cat mai repede pentur a-i putea spune daca ele sunt oportune.

Lansarea iOS 10 GM

Lansarea iPhone 7 din 16 septembrie sugereaza faptul ca Apple ar putea organiza conferinta pentru prezentarea sa in preajma datei de 5 – 7 septembrie, lansarea iOS 10 GM putand avea loc in ultima saptamana a lunii august, sau chiar imediat dupa conferinta in care noile produse vor fi anuntate.

Cei de la Apple au lansat in trecut versiunile GM atat inaintea unei conferinte pentru prezentarea unor produse noi, cat si imediat dupa organizarea lor, asa ca nu putem spune cu exactitate cand va aparea, insa stim sigur ca lansarea iOS 10 GM se apropie, iar in acest build vom avea 90% dintre noutatile iOS 10.

Spun 90%, deoarece Apple are intotdeauna surprize pregatite pentru conferinte, dar si functii noi pentru produsele pe care inca nu le-a anuntat, asa ca separat de ceea ce stim, vom primi probabil si cateva noutati, dar ramane de vazut in septembrie ce anume au pregatit cei din Cupertino pentru lumea intreaga.

lansare ios 10 gm