Foxconn a primit permisiunea de a finaliza achizitia Sharp

Acum cateva luni consiliul de adminsitratie al Sharp si-a dat acordul ca Foxconn sa cumpere compania in schimbul sumei de 3.8 miliarde de dolari, insa achizitia trebuia aprobata inclusiv de catre autoritatea anti trust din China, iar in cursul acestei zile ea si-a dat acordul final pentru finalizarea fuziunii.

Initial Foxconn facuse o oferta mai mare pentru a cumpara Sharp, insa analizand documentele contabile ale companiei a realizat rapid ca exista datorii de cateva miliarde de dolari pe care Sharp trebuia sa le plateasca, asa ca oferta initiala a fost mult redusa pentru ca aceste datorii sa fie absorbite de catre taiwanezi.

Ambele companii sunt parteneri principali ai Apple, Sharp fabricand o buna parte dintre ecranele folosite in iPhone, iPad si iPod Touch, in timp ce Foxconn asambleaza majoritatea iDevice-urilor vandute de catre cei de la Apple, deci vorbim despre o fuziune extrem de interesanta facuta in lantul de distributie al Apple.

Cei de la Foxconn cumpara Sharp pentru a putea fabrica ecrane OLED pentru iPhone care urmeaza sa fie livrate incepand din 2017, conform presedintelui Foxconn, iar de atunci taiwanezii vor incasa si mai multe miliarde de dolari de la compania Apple in baza serviciilor pe care urmeaza sa i le ofere pentru fabricarea de produse.

Taiwan’s Foxconn said on Thursday China’s anti-monopoly authorities approved its acquisition of Japan’s Sharp, paving the way for the world’s largest contract electronics manufacturer to seal a $3.8 billion deal. Seeking control of Sharp’s advanced panel technology aims to strengthen its position with major client Apple.

Separat de cele 3.8 miliarde de dolari care urmeaza sa fie platite ca parte a achizitiei Sharp, Foxconn va mai cheltui inca 2.48 miliarde de dolari pentru a acoperi datoriile companiei japoneze, insa toata aceasta suma va fi cu siguranta acoperita in urmatorii ani dupa ce contractele de la Apple vor creste substantial.

2 COMENTARII

  1. Autoritatea antitrust din China nu are nici o treaba cu fuziunea dintre o companie japoneza si una taiwaneza .
    Doar pentru ca e taiwaneza ii poate baga bete in roți considerand-o chineza .