Prima Pagina Foxconn Foxconn a cumparat Sharp cu 3.5 miliarde de dolari

Foxconn a cumparat Sharp cu 3.5 miliarde de dolari

Aseara v-am spus ca Foxconn a suspendat vanzarile propriilor actiuni pe bursele din intreaga lume deoarece urma sa anunte achizitia companiei japoneze Sharp, iar acest lucru s-a intamplat in cursul acestei zile, suma de 3.5 miliarde de dolari urmand a fi platita de taiwanezi.

Desi cei de la Foxconn au facut initial o oferta de 6.2 miliarde de dolari pentru a cumpara Sharp, dupa analizarea registrelor contabile si descoperirea faptului ca in realitate compania are datorii mult mai mari decat se credea initial, suma a fost mult redusa pentru a le acoperi.

Cheltuind 3.5 miliarde de dolari pentur a cumpara Sharp, cei de la Foxconn au acum posibilitatea de a trece de la simpla companie care face asamblarea de produse pentru altii la o companie care furnizeaza componente folosite intr-o varietate de dispozitive electronice.

Desi principalul obiect de activitate al Sharp este producerea de ecrane pentru produse electronice, compania japoneza produce televizoare, electrocasnice si multe altele, chiar daca ponderea lor din venituri este mai mica decat cea a productiei de ecrane.

The boards of Sharp Corp. and Foxconn Technology Group approved a plan Wednesday for the Taiwanese electronics assembler to buy struggling Japanese consumer electronics giant for 389 billion yen (US$3.5 billion), a nearly $2.5 billion haircut from its original offer price.

Pentru Foxconn aceasta miscare inseamna foarte mult deoarece ii ofera posibilitatea de a genera mai multe venituri prin contacte cu Apple, dar si de a duce negocieri mai stranse avand in vedere ca Sharp furniza o parte consistenta din ecranele folosite in iDevice-uri.

 • terrymada

  Asta daca nu cumva chiar Apple a finantat achizitionarea Sharp de catre taiwanezi

 • Se speculeaza ca ar fi participat cu niste bani.

 • marian-24

  Sper sa ap─âra iPhone cu ecran rgby.

 • sorel

  Sharp vinde si frigidere si masini de spalat , plus alte electrocasnice .

 • Mircea Radulescu

  Un fel de Samsung, dar mai mic.

 • RaduD

  Pai nu asa se lucreaza, prin interpusi…?

 • RaduD

  Cand Sharp facea televizoare si scule audio, de foarte buna calitate, Samsung abia facea niste aspiratoare de Doamne-ajuta…!

 • Mircea Radulescu

  Asa putem spune si ca pe vremea cand Apple inventa MacOS, Microsoftul se juca in DOS

 • Pingback: Achizitionand Sharp, Foxconn ajuta Apple sa reduca dependenta de Samsung | iDevice.ro()