Gadget-ul inteligent care ar putea salva viata ciclistilor

Ciclismul intr-un oras aglomerat poate fi periculos dar mai periculos este ascultarea muzicii prin casti in timpul mersului. Peste 100 de oameni mor in fiecare an in Marea Britanie, dintre care 726 de biciclisti au murit in 2014 si mai multe mii au fost grav raniti.

O noua “casca inteligenta” fara fir, numita “Coros LINX” ar putea reduce in mod semnificativ ratele de fatalitate in intreaga lume.  Acest nou gadget ar putea permite ciclisti se bucure de muzica, fara nici un pericol si fara a ” opri ” zgomotul traficului.

casca inteligenta muzica

The process bypasses the ear canal and ear drums, meaning no headphones or earbuds are required to listen.

Astfel ca, aceasta casca inteligenta permite utilizatorilor sa asculte atat muzica preferata, precum si zgomotele din imprejurimile lor.

Utilizatorii acestei casti, Coros LINX, care are o greutate de 400g, pot asculta muzica, podcast-uri si pot efectua apeluri telefonice prin conectarea telefonului lor la casca prin bluetooth. Un dispozitiv montat pe ghidon poate regla volumul, poate pune pe pauza si sari peste melodii.

 

 

Utilizatorul poate, de asemenea, sa raspunda si sa respinga apelurile fara a fi nevoie sa se opreasca si sa tina telefonul afara. Casca ofera navigare prin voce prin GPS si deasemenea, exista si un instrument de comunicare de grup, care permite ciclistilor care poarta casca sa interactioneze unul cu altul cand sunt in plimbare.

Sunetul este transmis printr-o tehnica cunoscută sub numele de “bone conduction technology “. Casca Coros LINX va fi disponibila din data de 7 septembrie si va avea pretul de 75 lire.