Intel prezinta USB-C drept succesorul portului audio de 3.5mm

Intel considera ca USB-C este inlocuitorul natural al portului audio de 3.5mm, contestand schimbarea facuta de catre Apple pentru iPhone 7.

In complet contrast cu ceea ce face Apple pentru iPhone 7, cei de la Intel sustin ca viitorul porturilor audio sta in USB-C si nu in tehnologia Lightning folosita de catre compania Apple in iDevice-urile proprii, americanii prezentand ieri modul in care acest standard va permite inlocuirea portului de 3.5mm in cam toate terminalele mobile si nu numai.

Intel sustine ca USB-C poate reda fara probleme sunete audio digitale si ca el este mult mai versatil decat solutiile oferite de catre alte companii, in speta Lightning, iar adevarul este ca ei au dreptate, deoarece vorbim despre un standard universal si usor de adoptat, fata de unul folosit exclusiv in anumite produse.

Cei de la Intel sustin ca au reusit sa imbunatateasca standardul USB-C, astfel incat energia consumata de catre castile care sunt conectate la aceste porturi sa fie cu mult redusa fara a afecta calitatea sunetelor digitale redate pentru utilizatori, deci vorbim despre o inovatie reusita de catre americani, in detrimentul Apple.

Desi Apple foloseste un port USB-C in MacBook 12 inch, este extrem de putin probabil ca el sa fie utilizat la iDevice-uri, insa nu este deloc exclus sa il vedem in alte modele de Mac-uri pe care cei de la Apple se pregatesc sa le lanseze in perioada urmatoare pe piata, sa ca el nu trebuie ignorat complet.

At the Intel Developer Forum in San Francisco on Tuesday, Intel architects Brad Saunders and Rahman Ismail sketched out a coming USB audio standard that could help push the 3.5mm jack aside. The new specification, due this quarter, adds features to ensure a USB headphone doesn’t drain too much battery power and defines how buttons for pausing music or lowering volume work. The work “will really make USB Type-C the right connector for audio,” Saunders said.

Samsung Galaxy Note7 este cel mai recent smartphone care are integrat un port USB-C, insa desigur ca nu va fi ultimul, standardul fiind extrem de important pentru reducerea fragmentarii in randul accesoriilor pentru terminale mobile, iar intr-un moment sau altul, cei de la Apple l-ar putea adopta, cu sau fara reticenta.

intel usb-c audio