WhatsApp: Siri va trimite mesaje si face apeluri

WhatsApp va putea fi controlata de catre Siri pentru a trimite mesaje, a citi mesaje, sau a face apeluri audio/video prin rostirea unor simple comenzi vocale.

WhatsApp va avea integrare Siri pentru a trimite mesaje, a citi mesaje sau a initia apeluri video sau doar voce, dezvoltatorii aplicatiei implementand deja suport pentru asistentul personal, o analiza facuta celei mai recente versiuni beta pentru iOS dezvaluind planurile companiei pentru iOS 10 si iPhone.

WhatsApp va oferi aceasta functionalitate abia dupa ce iOS 10 va fi lansat oficial pentru utilizatorii din intreaga lume, iar asta deaorece abia cu aceasta versiune a sistemului de operare compania Apple le va permite dezvoltatorilor sa foloseasca API-uri speciale care sa-i permita asistentului Siri sa controleze aplicatii.

WhatsApp ofera deocamdata suport prin Siri pentru functiile cele mai folosite de catre utilizatorii din lumea intreaga, trimiterea sau citirea de mesaje si initierea de apeluri audio/video fiind principalele lucruri pe care utilizatorii de iPhone le fac in aplicatia detinuta de catre compania Facebook, insa desigur ca aici intervin limitarile de limba ale Siri.

WhatsApp cu Siri integrat va intelege comenzi vocale pentru mesaje sau apeluri

WhatsApp cu suport Siri care sa ofere aceste functii va usura serios interactiunea cu aplicatia, in special pentru cei care fie sunt la volan, fie fac cine stie ce altceva si nu pot lua telefonul in mana pentru a trimite un mesaj sau a initia un apel vocal, astfel ca schimbarile vor fi cu siguranta apreciate de catre foarte multe persoane.

whatsapp siri mesaje apeluri

WhatsApp este cea mai folosita aplicatie de mesagerie din lume, ea avand peste 1 miliard de utilizatori activi lunar, iar avand in vedere ca majoritatea stiu cel mai probabil limba engleza, gradul de utilizare al noilor functii va fi cel mai probabil destul de ridicat dupa implementarea lor oficiala de catre dezvoltatori.

WhatsApp va fi prima aplicatie din portofoliul Facebook care va integra suport pentru Siri in ideea de a facilita trimiterea sau citirea de mesaje, ori initierea de apeluri audio/video, deci in urma sa am putea vedea acelasi tip de suport implementat inclusiv in Facebook Messenger, Facebook, sau chiar Instagram, in diverse feluri.