Siri ajunge in macOS, va functiona cu aplicatii terte in iOS 10

Siri urmeaza sa aiba parte de foarte multa atentie din partea companiei Apple in cadrul conferintei de deschidere a WWDC 2016, cei din Cuperitno urmand a prezenta intr-adevar o serie de schimbari care pana acum au fost anuntate doar in zvonuri aparute pe internet din diverse surse.

Conform unei reputate publicatii americane, compania Apple urmeaza sa implementeze Siri in macOS incepand de anul acesta, schimbarea urmand a le oferi posesorilor de Mac-uri posibilitatea de a isi controla laptop-urile folosind simple comenzi vocale rostite catre calculator.

Mai mult decat atat, in iOS 10 Siri va avea un SDK special care le va permite dezvoltatorilor de aplicatii terte sa implementeze suport pentru asistentul Apple in propriile titluri, astfel ca vom avea parte de mai multa functionalitate prin comenzi vocale pentru aplicatiile terte.

Practic, Apple va aduce Siri la acelasi nivel cu Google Now, asistentul personal al celor de la Google oferind asemenea functii de foarte multa vreme, compania Apple evitand sa ofere asemenea functionalitate pentru a reusi sa o implementeze cat se poate de bine in iOS 10 si macOS.

Apple va anunta toate aceste functii in cadrul acestei zile la WWDC 2016, insa ele vor veni oficial abia din toamna acestui an atat pentru iOS 10, cat si pentru macOS, deci vom avea de asteptat alte cateva luni pana cand totul va fi disponibil oficial pentru noi.

Din pacate aceste noutati pentru Siri nu includ si o versiune in limba romana a asistentului personal, asa ca pentru o asemenea functionalitate vom mai avea foarte mult de asteptat, asa cum probabil unii dintre voi isi imaginau deja.