Facebook alerteaza autoritatile cu privire la infractiuni

Facebook monitorizeaza constant toata activitatea din reteaua sa de socializare. Guvernele primesc alerte de la Facebook cand se comit infractiuni.

Facebook trimite alerte autoritatilor statelor in care activeaza in cazul in care exista vreun pericol pentru siguranta vreunei persoane, sau a cetatenilor, ori a fost comisa o infractiune. Mai exact, Facebook trimite alerte in cazul in care pe reteaua sa se comit infractiuni de pornografie infantila, alertele fiind trimise imediat la autoritati.

Facebook monitorizeaza constant tot ceea ce se publica in cadrul retelei sale de socializare, trimitand alerte si in cazul persoanelor considerate a face parte din grupari teroriste. Nici cei care ar putea pune in pericol viata oamenilor in alte moduri nu sunt scutiti de atentia autoritatilor, Facebook trimitand alerte pentru orice fel de activitati suspicioase.

Facebook nu spune ce fel de monitorizare face pentru reteaua sa de socializare, sau cat de ampla este cooperarea cu autoritatile, insa este in general obligata sa ajute cand i se cere. Facebook raspunde destul de prompt tuturor cererilor de identificare a utilizatorilor, insa uneori ofera aceste informatii si din proprie initiativa autoritatilor.

Facebook are o colaborare ampla cu autoritatile

Facebook este cea mai mare retea de socializare de pe planeta si implicit locul in care se aduna cei mai multi oameni, inclusiv cei din grupari teroriste. Facebook monitorizeaza constant toate grupurile in care au loc discutii privind posibile atentate, tot ceea ce trece prin serverele sale fiind analizat minuntiose, iar din ele pleaca alertele spre autoritati.

facebook alerte autoritatiFacebook descrie in cadrul website-ului sau toate situatiile in care coopereaza cu autoritatile, iar in foarte multe cazuri cere documente oficiale pentru a elibera informatii. In cazuri care au legatura cu securitatea nationala, Facebook este obligata sa coopereze cu orice fel de agentii guvernamentale si o face in majoritatea cazurilor fara prea multe comentarii.

Facebook este o unealta perfecta pentru monitorizarea in masa a cetatenilor din intreaga lume, iar autoritatile multor state sunt constiente de acest lucru. In aceasta idee, multe profita de Facebook pentru a-si spiona cetatenii, insa unele se folosesc de retea si pentru a trage la raspundere persoanele care comit infractiuni grave.

Facebook are dreptul de face orice doreste cu datele publicate de catre noi in serverele sale, asa ca aveti mare grija ce publicati in cadrul retelei.