iPhone: ecrane OLED acum si micro-LED in viitor

iPhone 8 va avea ecran OLED, insa Apple dezvolta ecrane micro-LED pentru a asigura viitorul inovatiilor pentru iPhone.

O multitudine de zvonuri aparute in ultimele luni sugereaza faptul ca iPhone 8 are ecran OLED, acest terminal urmand a fi lansat in 2017 pe piata, Apple pregatindu-se pentru o schimbare majora. Cei din Cupertino doresc sa renunte la ecranele IPS LCD, iar tehnologia OLED pare sa fie suficient de matura pentru a fi folosita in iPhone incepand din 2017.

Desi mai toata lumea crede ca Apple va face trecerea la ecranele OLED incepand cu iPhone 8, presedintele partenerului Apple, Innolux, este de parere ca aceasta schimbare va fi temporara. Wang Jyh-chau sustine ca alegerea OLED in locul IPS LCD este o decizie de moment si ca pe viitor Apple se va indrepta spre ecranele micro-LED pe care le dezvolta acum.

Jyh-chau sustine ca ecranele OLED nu ofera acelasi raport cost/performanta precum ecranele IPS LCD, insa nu ar fi nici la fel de bune in utilizarea pe termen lung. Pentru a se asigura ca viitorul iPhone are la baza tehnologii inovatoare, Apple dezvolta ecrane micro-LED intr-un laborator din Taiwan pe care-l are deschis de ceva vreme.

Micro-LED este viitorul iPhone

iphone micro-led

Presedintele celor de la Innolux spune ca alegerea Apple de a folosi ecrane OLED in iPhone are menirea si de a diferentia viitoarele terminale iPhone de cele existente, dar si ideea de a oferi ceva nou. Nimeni nu stie in final cum a gandit Apple strategia imbunatatirii ecranelor iPhone, insa se pare ca OLED si micro-LED sunt viitorul.

“Ca raspuns la speculatiile privind faptul ca Apple va adopta OLED pentru noul iPhone ce va fi lansat in 2017, vicepresedintele Innolux, Yang Hung-wen a afirmat ca pentru a-si diferentia produsele, Apple ar putea adopta aceasta noua tehnologie, insa nu este sigur ca schimbarea va fi una pe termen lung, mai ales ca americanii dezvolta tehnologia micro-LED singuri.”

Pentru Apple ar fi mult mai buna folosirea tehnologiei micro-LED pe care o pot optimiza pentru fiecare model al iPhone, insa trebuie sa gaseasca si parteneri care sa produca respectivele ecrane. Cei de la Sharp impreuna cu LG Display si Japan Display ar putea primi contracte pentru fabricarea ecranelor micro-LED, insa ramane de vazut daca vor face si investitii pentru a putea fabrica asemenea componente.

Indiferent ce fel de schimbari va face Apple, este clar ca ele vor veni din 2017.