Apple risca un proces din cauza problemei ecranului iPhone 6

Apple a fost actionata in judecata din cauza defectului ecranului iPhone 6, reclamantii cerand reparatii gratuite si despagubiri.

DSaptamana trecuta v-am vorbit despre o problema a ecranului iPhone 6 din cauza careia in final nu se mai inregistreaza atingerile facute de catre utilizatori. O varietate de service-uri GSM au explicat ca problema este una de fabricatie si trebuie atribuita companiei Apple, iar acum cineva s-a gandit sa dea in judecata compania americana din cauza ei.

Mai exact, trei barbati din SUA s-au unit pentru a initia un proces colectiv impotriva Apple din cauza faptului ca ecranul iPhone 6 se defecteaza si nu mai raspunde la atingeri. Ei acuza Apple de frauda, prezentare inselatoare a produsului, imbogatire fara justa cauza, incalcarea termenilor privind acordarea garantiei si statute din alte doua legi.

Apple pare sa fi cunoscut despre existenta problemei de foarte mult timp, insa refuza sa repare terminalele defecte ca parte a garantiei, desi defectul este unul de fabricatie. Ca urmare a acestui refuz al Apple de a repara terminalele, acest proces colectiv a fost intentat, reclamantii sustinand cau au pierdit bani reparandu-si terminalele.

Apple merge in instanta din cauza defectului ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus

protectie ecran iphone 6

Avocatii care repreznta reclamantii ii cer companiei Apple sa repare terminalele defecte, dar sa si recheme pentru reparatii toate terminalele afectate, sau sa le repare gratuit pe cele defecte. Desigur ca reclamantii cer si daune pentru aceasta atingere adusa increderii pe care o au in Apple, insa o suma nu a fost mentionata in plangerea depusa la instanta.

Era doar o chestiune de timp pana cand Apple avea sa fie data in judecata din cauza acestei probleme, insa sarcina de a demonstra vina sa este una extrem de dificila. Este foarte usor sa speculezi ca Apple este de vina, desi este clar ca ea o porta, insa acest lucru ar putea fi foarte greu de demonstrat in instanta de judecata.

Indiferent care va fi rezultatul acestui proces, este bine ca problema este in atentia presei si cei de la Apple vor fi obligati intr-un final sa o rezolve.