iPhone 8 va avea ecran OLED de 5.8 inch

iPhone 8 cu ecran OLED de 5.8 inch ar urma sa fie lansat de catre compania Apple in 2017, cel putin de trei modele ale iPhone urmand a fi aduse pe piata anul viitor. Informatia vine de la o publicatie japoneza ale carei jurnalisti au discutat cu parteneri ai companiei Apple ce pregatesc lansarea acestor dispozitive.

Parctic in 2017 ar trebui sa avem un iPhone 8 cu ecran de 4.7 inch, un iPhone 8 Plus cu ecran de 5.5 inch, un iPhone 8 Pro cu ecran de 5.8 inch si poate alte modele. Acest nou model al iPhone 8 cu ecran de 5.8 inch ar trebui sa aiba marginile ecranului curbate spre exterior, asa cum se intampla in cazul Galaxy Note 7.

Practic, informatiile privind lansarea unui iPhone 8 cu ecran OLED curbat nu sunt noi, dar nu este noua nici informatia conform careia doar un model premium al iPhone va beneficia de acest ecran. Prin implementarea sa, Apple vrea sa ofere contrast imbunatatit, timpi de raspuns mai mici, unghiuri de vedere mai mari si eficienta energetica mai buna.

iPhone 8 – ecran OLED curbat de 5.8 inch

Cei 0.3 inch suplimentari pe care ecranul OLED curbat pe care iPhone 8 cu ecran de 5.8 inchi ar avea ar reprezenta practic acea curbura de care ar beneficia ecranul. Prin aceasta schimbare Apple ne-ar oferi o experienta mult mai buna pentru folosirea produselor sale si aici nu vorbim doar despre hardware, ci si despre software.

Implementand un ecran curbat OLED intr-un model separat al iPhone 8, cei de la Apple ar mentine practic rezolutiile pentru vechile terminale, dar si ecranele, care ar ramane plate si cu aceeasi diagonala. Modelul nou al iPhone 8 cu ecran de 5.8 inch ar avea totusi o rezolutie noua, cel mai probabil, si functii noi pentru marginile ecranului.

“Apple a dezvoltat trei noi modele ale iPhone pentru anul viitor, inclusiv un smartphone premium care va avea un ecran curbat, similar cu cel pe care Samsung l-a adoptat in telefoanele mobile inteligente premium. Va fi un model de 4.7 inch, altul de 5.5 inch si un model premium care va avea un ecran de 5.8 inch, ecranul fiind curbat in ambele margini ale carcasei.”

Practic, Apple a vazut cat de populara este seria Edge a Samsung Galaxy si fura ideea pentru terminalele sale iPhone prin lansarea iPhone 8, dar probabil cu functii diferite. Foarte multi posesori ai iPhone s-ar bucura de o asemenea schimbare si cred ca Apple va fi laudata din plin pentru oferirea ei.

Acum cateva saptamani am aflat ca Apple a renuntat la lansarea iPhone 7 Pro, asa ca oferirea unui model de acest gen in cursul anului viitor nu pare chiar atat de greu de crezut.

iphone 8 ecran oled curbat 5.8 inch

139 COMENTARII

  1. Oricum ma gandesc la cat de bine se vad pozele/video pe iphone cu ecranul acesta din 2010…pai la anul cum or sa se vada pe oled ala,va rupe tot ce e samsung, dslr etc.O sa rupa si Fujifilm X-T10

  2. Si nu copiaza doar ecranul de la Samsung..mai fura si strategia celor de la Samsung si lanseaza mai multe modele odata.
    Deci deja au lansat varianta SE de buget..la anul lanseaza 3 modele odata.
    Ce urmeaza? maine-poimaine o lanseaza si un Iphone Galaxy.

  3. Joni Ive pentru ce mai este platit? copiaza designul de la Samsung la telefoane..masina nu sunt in stare sa o lanseze…Ipad urile au toate acelasi design de la Ipad 1 pana la ultimul model..faptul ca sunt mai subtiri nu reprezinta o schimbare a design-ului…pe youtube sunt zeci de modele de Iphone superbe facute de designeri..deci Ive o arde cam degeaba la Apple.

  4. nu, ei doar ofera mai multe dimensiuni cu acelasi hardware…in functie de buzunarele si fizicul fiecaruia,si de la un timp face asa si samsung..deja note are acelasi hardware ca s7 etc

  5. te citez: “Samsung are nevoie de cate un dispozitiv pt fiecare inch in plus, sau pt 1 obiect de 3grame”

    …ta gueule s tout espèce de troll !

  6. Functiile sunt diferite,una gasesti pe S7 si una gasesti pe Note 7.
    Le copiaza strategia si lanseaza mai multe modele. Exact cum SAmsung lanseaza n modele la un flagship asa face si Apple.

  7. Apple zicea inainte ca le ofera utilizatorilor tot ce este mai bun? pai cum oferi tot ce este mai bun utilizatorilor cand tu vinzi 3 modele diferite? adica modelul Iphone 8 este la fel de bun ca modelul Iphone 8 Pro?

  8. Vorbim despre faptul ca Apple copiaza designul si ecranul unic de la Samsung. Samsung a adus acest design curbat al ecranului pe piata pt prima oara. Apple vine dupa 2 ani si il implementeaza si ei in Iphone..il copiaza direct.

  9. nu , inainte samsung avea hardware total diferite intre galaxy si note…acuma dupa strategia apple cu iphone 6 si 6 plus incep si ei

  10. Nu are nici cea mai mica legatura seria S cu seria Note si Iphone 6 cu 6+, dar nici cea mai mica legatura. Samsung are cu seria S..varianta normala si varianta Edge cu ecrane diferite, n-are treaba seria Note in povestea asta.

  11. Si S7 Edge are aceleasi specificatii hardware cu S7, dar nici S7 si nici S7 Edge nu are functiile de pe seria Note Deci ce legatura are seria S cu seria Note? si dc vorbim despre bateria de la Note? care este legatura?

  12. Specificatiile sunt de top, bateria este mai mare fata de Note 5 deci ce treaba are?
    Seria S vine cu modelul S si modelul S Edge, iar seria Note este total altcv. Exista telefoane Samsung cu o baterie de +4000mah…deci nu Note avea cea mai mare baterie…deci ce tot vorbesti?

  13. DIferenta intre 6 si 6+ consta in dimensiune si rezolutia ecranului, in timp ce intre S si S Edge si Note sunt o multime de diferente..de la design pana la functii.

  14. serios? daca va veni Oled doar pt ala de 5.8″ il iei? pai cred ca va fi ca dimensiuni cat un ipad mini la cat de mare este un Plus de 5.5″

  15. Note 7 este urmatorul model dupa Note 5. N-are nicio treaba seria S cu seria Note. N-are legatura ce hardware are seria S si ce hardware are seria Note. Sunt 2 telefoane diferite pt utilizatori diferiti.

  16. Nu, Note este un telefon cu functii suplimentare fata de S7 + scaner de iris si un ecran imbunatatit fata de S7 Edge.
    Iphone6s+ este un telefon mai lung decat Iphone6s cu o rezolutie FullHD si cam atat.

  17. A luat din bateria? Pai note 5 are o baterie de 3000mAH, iar Note 7 are o baterie de 3500mAH. Eu vad ca au adaugat 500mAH,
    Iphone 6: 1810mAh; Iphone 6s: 1715mAH
    Iphone 6+: 2915mAH; Iphone 6s+: 2750mAH

  18. Pai dc compari S7 Edge cu Note 7, cand Note 7 este upgrade ul la Note 5. Poti sa compari S7 Edge cu S6 Edge.
    Zi cum e cu Iphone si cu bateria? Seria S este mai groasa decat seria 6, dar are o baterie mai mica.,cum vine asta?

  19. Deci esti de acord ca note 7 este un s7 edge cu pix. Iphone 6s are baterie ceva mai mica dar pastreaza aceeasi autonomie datorita cpu mai eficient. Grosimea in plus vine de la 3d touch

  20. Note 7 este un Note 7 care se adreseaza celor care doresc functiile oferite de S-Pen+ functiile suplimentare oferite de seria Note, iar S7 Edge este un S7 Edge care se adreseaza celor care doresc functiile oferite de S7 Edge. Sunt 2 telefoane din categorii diferite pt clienti diferiti. Pai si daca pastreaza autonomie, dc nu au lasat bateria mai mare astfel incat sa aiba o autonomie si mai mare? Si 2, de unde stii tu autonomia lui Note 7 compara cu autonomie lui S7 edge?

  21. Sunt testele gata. Ok deci esti de acord ca puteau face s7 edge cu pix si sa ii zica note 7 sau sa faca doar s7 si note 7 si sa scape de s7 edge

  22. Nu intelegi ce am scris?
    Categoria 1: Cei care cumpara S7 Edge pt ce ofera S7 Edge.
    Categoria 2: Cei care cumpara Note 7 pt ce ofera Note 7

  23. Cei care nu vor si nu folosesc functiile oferite de seria Note isi pot lua un S sau un Edge sau un Iphone sau orice alt telefon, cei care vor un Note si functiile oferite de el..isi cumpara un Note.
    Chiar asa greu e?

  24. Anu asta nu cred. Si daca baga 2k pe 5.5″ atunci baga si full hd pe 4.7″ dar la anu daca fac pe cel mare mai compact, atunci da

  25. Dar eu nu vreau…poate pe unii ii si deranjeaza ca au un S-Pen in telefon ca nu se vede la fel la design. Cunosc oameni care nu vor un Note pt ca are S-Pen..cunosc oameni care vor un S7 si nu le place seria Edge..sunt gusturile oamenilor.
    Despre ce vorbim?

  26. de ce sa nu ai in caz ca ai nevoie? e ca si cum, la acelasi pret, nu iti iei masina cu 100cp in plus, si cu navigatie in plus pt ca nu iti trebuie. daca e in plus nu strica.Cu cat este mai complex cu atat mai bine

  27. Ok. Nu intelegi sau te faci ca nu intelegi.Tu dc nu-ti iei un Note 7 ca iti ofera 500cp in plus fata de Iphone? este mai ieftin, ofera 1000 de functii in plus.

  28. Tu dc nu-ti iei un Note 7? este mai complex decat Iphone 6S, are 1000 de functii in plus..pe care le poti folosii sau nu..le ai acolo..nu strica. De ce nu raspunzi?

  29. Te-am intrebat ceva, nu oferi raspuns pt ca nu ai. Am luat cuvintele tale si le-am pus intr-o intrebare. Nu esti in stare sa raspunzi si alegi sa devii penibil. Salut. Intrebarea mai e mai sus, poti sa dai reply.

  30. Tu dc nu-ti iei un Note 7? este mai complex decat Iphone 6S, are 1000 de functii in plus..pe care le poti folosii sau nu..le ai acolo

  31. ios e mai simplu si consider ca folosesc cat mai mult din ce poate face. la android cred ca as folosi 10% si am ecosistemul apple care ma ajuta mult

  32. Nu conteaza cat folosesti…ai acolo functiile alea..poate intr-o zi le vei folosii..cu cat mai complex cu atat mai bine nu? Nu asa ai zis mai devreme?

  33. Regula asta se aplica doar la Samsung? De ce? Ti-am zis ca sunt clienti pt S7 Edge si clienti pt Note 7. Tu ai zis ca la aceeasi bani poti obtine mai multe functii si cu cat e telefonul mai complex cu atat mai bine. Astea sunt cuvintele tale.

  34. Iar eu iti zic tie ca la mai putini bani poti obtine mai mult decat ai acum..dc nu faci schimbarea? Ca poate asa intelegi si tu dc sunt clienti pt Note 7 si dc sunt clienti pt S7 Edge

  35. Ce fac si aia cu S Pen-ul si functiile care isi cumpara Note 7, desii ei vor un S7 Edge . NiMiC., da nu ai zis tu ca nu conteaza? Aceeasi bani mai multe functii nu?
    Asta iti raspunde la intrebarea dc exista clienți p Note 7 si clienti pt S7Edge

  36. Nu o da la întors. Am dat copy-paste cuvintelor tale. Am comentt ca ma plictiseam, iar acum sincer ma plictisesti tu. Asa ca bafta la aberatii.

  37. Pasarea malai visează , oricum se știe că iphone nu va trece de Samsung la display …. când Apple va introduce Amoled în iphone , Samsung va introduce QLED si va da cu ecranul iphone ului de pământ ca întotdeauna

  38. sigur ANUL VIITOR nu va veni cu QLED.asa ca..pe S9 sau S10 va veni zic eu.Si zici ca nu vedeti domne si ca nu isi face treaba niciun ecran…ce vrei sa faci cu ecranul ala?! nu vezi sa dai un telefon daca nu ai QLED si infinitate de pixels?

  39. Cum adică “Si dacă e copiat ce” , pai ar fi corect că Samsung să de-a în judecată Apple ……Apple a dat în judecată Samsung pentru niste colturi , să procedeze si Samsung la fel

  40. Da copie după design ul si strategiile altora
    -design HTC
    -strategie Samsung , unul cu diagonala mică și unul cu diagonala mare la fel ca seria S/NOTE

  41. Ce chestii fictive ? Omul are dreptate Apple a copiat strategiile Samsung
    -mai multe modele lansate
    -modele cu diagonale diferite
    -modele cu diagonale diferite și funcții sau hardware diferit, e la că Galaxy S/NOTE
    Apple înainte nu făcea așa , a copiat strategiile Samsung

  42. Ce diferente de design sunt intre S7 Edge si Note7???
    La functii o fi din cauza pixului,dar la design nicidecum.
    Sunt curios ce design va avea S8 si Note 8,tare mi-e ca nu va fi schimbat radical,ca in cazul lui iphone 7.

  43. Ei fac asemenea comparații pentru ca să le iasă lor miștocăreala. Îmi e greu să cred că nu pot avea atâta inteligență cât să facă corect comparațiile, chiar și pentru Srb Srb.

  44. Este aiurea comparația ta. Anul ăsta nu e S7 edge, așa încât compari S7 edge cu S6 edg, aceeași categorie de smartphone-uri.

  45. Apple copiaza toata strategia samsung. Steve nu ar fi acceptat niciodata ecrane mari si existenta mai multor modele si un IOS atat de problematic..

  46. Din pacate modelul de 5.5inch este nesimtit de mare.
    Un Note 7 cu ecran mai mare este mai mic ca dimensiune.
    Daca vrei telefon cu ecran mai mare ai optiuni mai bune.

    Si versiune de 4,7inch este cat majoritatea telefonelor Android de 5inch.

  47. Pai nu era teoria ca toti ii copiaza pe cei de la Apple?
    Pana la urma au ajuns cei de la Samsung mai buni la design.
    Daca spuneai prin 2012-2013 ca se va intampla asta lumea ar fi spus ca esti nebun.

  48. Apple: “Mai Samsung, noua ne place ecranul asta pe care il aveti voi. Lumea spune ca sunt cele mai bune din lume, si vrem sa copiem reteta voastra de succes! Nu ati vrea sa ne dati si noua posibilitatea sa folosim ecranele voastre AMOLED?”

    Samsung: “Nu”

    Apple: “Haide mai Samsung, te rugam frumos! Avem nevoie, ca am ramas in urma rau cu ecranul Retina! Iti dam cat vrei pe ecranul asta, si promitem ca facem si un iPhone cu ecran de diagonala 5.8 inci. Astfel, lumea o sa faca glume pe seama noastra cu paletele de ping-pong si farfurii. Vrei, vrei?? Esti ultima noastra speranta!!”

    Samsung: “Bine mai Apple, hai treaca de la noi! Dar sa nu va prind ca veti spune in conferintele voastre ca voi ati inventat o noua tehnnologie numita AMOLED”

    Apple: “Aaa, de ce??”

  49. Astea sunt chiar nimicuri daca le compari cu ceea ce aduce nou un S sau un Note de la o generatie la alta. Dar tu nu esti obiectiv, si o tii intr-una cu cat de slab este Note si S7, si cat de tare este iPhone.

  50. Stai ca vine Srb sau Amfetamin sau Mircea Radulescu sa iti spuna ca si Rolls Royce este o masina mare, si uite cat de apreciata este!

  51. Citesc ceea ce scriu ceilalti comentatori, dar nu se poate sa nu dau de bolboroselile tale. Am bani sa te sun, aici unde traiesc eu, nivelul de trai nu se masoara in termenii pe care ii stii tu.
    Scrie numarul tau de telefon ca sa te sun! Spuneai ca abia astepti sa vorbesti cu mine; uite, ai ocazia!

  52. nu ai cum da peste comentariile cuiva daca treci cu vederea…in caz ca stiai da, se poate folosi si la propriu dar si ca expresie..deci ambele ar insemna sa nu mai imi dai reply total useless pt mine si societate

  53. Baterie mai mica, deci ca si un fel de 6S+ numai ca bateria lui Note 7 nu este mai mica in comparatie cu Note 5 ci in comparatie cu S7 Edge care face parte din alta gama.

  54. pe tine tre roade ciuda….pt samsung nimeni nu isi da viata pt ca este o companie oarecare ce face de toate.esti sarac si ai nevoie de tv sau aspirator?samsung sau lg etc

  55. Nu conteaza ca TOATA seria Note au in general baterii ce se invart in jurul a 3000 mAh .
    Merg mai departe :

    Note 2: 3200 mAh
    Note 3: 3200 mAh
    Note 4: 3220 mAh
    Note 5: 3000 mAh
    Note 7: 3500 mAh

  56. Mă rog, ai dreptate, greșeala mea. Deci, nu vezi nicio diferență între S7 edge și Note 7?dacă ai vedea pe masă oricare dintre ele, le-ai confunda?