Cum arata touchpad-ul ductibil transparent ce poate fi purtat pe brat

Cercetatorii au dezvoltat un touchpad ductil, care poate fi purtat pe brat si poate fi folosit pentru a scrie cuvinte si pentru jocuri electronice.

Oamenii de stiinta de la Seoul National University din Coreea de Sud au publicat concluziile lor in ultimul numar al revistei Science. In timp ce diferite tipuri de conductori, cum ar fi nanotuburi de carbon si nanofire de metal au fost explorate pentru Touchpad-urile stretchy, acestea sunt toate bazate pe materiale dure. Pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme, Chong-Chan Kim si colegii sai au dezvoltat un touchpad realizat din hidrogel, o retea de polimeri hidrofili, care sunt moi si foarte stretchable.touchpad ce poate fi purtat pe mana

Ei au folosit un hidrogel poliacrilamida cu saruri de clorura de litiu adaugate, care actioneaza ca un conductor si ajută retinerea apei in hidrogel.
Electrozi pe ambele capete ale hidrogel aplica tensiuni similare care creeaza un camp electrostatic uniform in intregul sistemul. Atunci cand un deget atinge panoul, se inchide circuitul in hidrogel, permitand trecerea curentului de la ambele capete ale benzii pana la punctul tactil.

Echipa a dezvoltat, de asemenea, un controler de bord pentru a facilita comunicarea intre panoul tactil ionic si un calculator. Cu ajutorul touchpad-ului, ei au reusit sa deseneze o figura cu datele transmise, pe un ecran de computer.

Touchpad-ul a fost capabil sa functioneze chiar si dupa ce a fost intins pana la mai mult de 1.000 la suta din dimensiunea sa normala, raporteaza cercetatorii.

Urmariti clip-ul video de mai jos pentru a vedea cum functioneaza.