Apple angajeaza ingineri pentru sistemele de inteligenta artificiala

Apple face angajari pentru a intari echipa Turi ce dezvolta un sistem de inteligenta artificiala pentru viitoarele produse.

Cu doar cateva saptamani in urma am aflat ca Apple a cumaprat Turi, o companie care a dezvoltat un software bazat pe inteligenta artificiala, iar acum echipa initiala creste. Cei de la Apple sunt foarte interesati sa integreze inteligenta artificiala in mai multe produse vandute in lumea intreaga, asa ca echipa care lucra la Turi a inceput sa primeasca ajutoare.

Compania Turi avea sediul in Seattle, iar cei de la Apple angjeaza ingineri si analisti care vor lucra din respectivul oras, totul pentru a-si imbunatati software-ul din produse. Fosta echipa a Turi si recent angajatele persoane vor lucra impreuna cu echipele care dezvolta viitoarele produse ale Apple pentru o integrare cat mai eficienta a inteligentei artificiale.

Tehnologia dezvoltata de catre Turi poate fi utilizata in sisteme care fac recomandari pentru utilizatori, pentru detectarea fraudelor, sau pentru a analiza experientele clientilor in magazinele online. Practic, Apple vrea sa se foloseasca de sistem pentru a invata mai multe despre clientii care ii folosesc serviciile online, dar si pentru a le face recomandari mai bune.

In aceasta idee, compania Apple intentioneaza sa angajeze pana in 2300 de persoane in Seattle pentru a dezvolta sistemele de inteligenta artificiala. In momentul de fata Apple are doar cateva sute de angajati in Seattle, deci vorbim despre o crestere semnificativa a numarului de ingineri care vor lucra in zona pentru a dezvolta aceste servicii.

De la Siri si pana la iCloud, Apple Store, AppStore, sau iTunes Store, compania Apple poate imbunatati o gama foarte larga dintre produsele sale cu inteligenta artificiala. Cu 200 de milioane de dolari cheltuiti pentru a cumpara Turi si alte milioane investite in angajati, Apple poate crea software extrem de bun pentru viitoarele sale produse.

turi apple