Samsung scoate din vanzare Galaxy Note 7

Galaxy Note 7 a fost scos din vanzare globala de catre Samsung din cauza problemelor cu bateriile care explodeaza, un anunt oficial fiind facut azi.

In cadrul unei conferinte de presa organizata cu doar cateva zeci de minute in urma, compania Samsung a anuntat oficial scoaterea din vanzare a Galaxy Note 7. Reprezentantii Samsung au confirmat faptul ca problemele cu bateriile care explodeaza au motivat aceasta retragere din vanzare a terminalelor si o rechemare in depozite a stocurilor partenerilor.

Samsung confirma faptul ca pana acum au fost inregistrate 35 de cazuri de baterii explodate ale Samsung Galaxy Note 7, asta desi oficial noi stiam doar despre doua. In fata unui numar atat de mare de terminale cu probleme, Samsung a investigat problema si a ajuns la concluzia ca 0.01% dintre terminalele sale au baterii defecte si trebuie inlocuite.

Samsung spune ca problema sta la bateriile Galaxy Note 7 si nu la circuitele interne prin care trece energia electrica inainte de a ajunge in bateriile respective. Avand in vedere ca doar bateriile au probleme, cei de la Samsung vor inlocui gratuit aceste baterii care au probleme de fabricatie, insa doar la terminalele pentru care s-au constatat defecte.

Siguranta clientilor primeaza

Conform celor de la Samsung, aceasta problema ar afecta numai 42.000 dintre terminalele care ar urma sa ajunga la utilizatori, deci cifra este una substantiala. Chiar si asa, se pare ca orice fel de incarcatoare pot fi utilizate pentru incarcarea Galaxy Note 7, problema fiind doar la baterii, deci inclusiv incarcatoarele originele l-ar afecta.

Vorbim despre o premiera in lumea smartphone, aceasta fiind cea mai mare rechemare de smartphone-uri anuntata vreodata, cei de la Samsung luand totusi decizia buna. Desi niciodata in istorie nu s-a mai intamplat ca un producator de smartphone sa recheme atat de multe unitati din cauza unor probleme cu bateriile, siguranta clientilor primeaza.

Samsung nu a spus deocamdata cate unitati ale Galaxy Note 7 au fost scoase din vanzare, insa probabil vorbim despre 10 – 20 de milioane, incluzand si cele vandute deja. Samsung pregateste in acest moment terminale inlocuitoare, iar utilizatorii care au cumparat dispozitive cu probleme vor primi unul nou, dar care are baterii ce nu sunt defecte.

Se pare ca va fi nevoie de aproximativ 2 saptamani pentru ca noile unitati sa ajunga la partenerii Samsung din intreaga lume, astfel ca in acest timp utilizatorii vor trebui sa traiasca cu aceste mici bombe. Din pacate aceasta problema vine chiar cand Samsung inregistra vanzari foarte bune cu seria Galaxy Note 7, insa e putin probabil ca ele sa revina la acelasi nivel.

Practic, Samsung “s-a impuscat in picior”, asa cum spun americanii, sau mai bine zis “a fost impuscata” de catre un partener care a avut probleme de productie. In momentul de fata se pare ca iPhone 7 ar putea fi smartphone-ul toamnei pentru ca Galaxy Note 7 a speriat cu siguranta foarte multa lume cu aceaste probleme.

Galaxy Note 7 scos vanzare