Un iPhone ia foc, incarcatorul este de vina

iPhone ia focUn iPhone a luat foc zilele trecute in Canada si a cauzat arsuri de gradul al treilea pe corpul unui tanar de 16 ani, o parte a unei case sale fiind afectata de acel foc, o saltea fiind partial arsa deasemenea. In imaginile acestui articol puteti vedea terminalul iPhone ars, impreuna cu distrugerile facute in casa, totul avand la baza, in aparenta, un incarcator contrafacut utilizat de catre tanar cu telefonul.

Tanarul locuia in subsolul casei parintilor sai cand terminalul iPhone a luat foc, un stingator fiind folosit de catre tanar pentru a stinge focul ce putea arde intreaga casa din cauza intensitatii ce putea fi generata de salteaua in flacari. Incarcatorul tert folosit pentru iPhone a fost cumparat de la o benzinarie, deci era, cel mai probabil, de foarte proasta calitate, rezultatul final fiind o vizita la spital si distrugeri al caror pret este mult mai mare decat cel al unui incarcator original.

iPhone ia foc 1

Dupa cum puteti vedea in imagini, vorbim despre un iPhone 5C care a ars in totalitate in partea din fata si partial la nivelul carcasei, insa deocamdata nimeni nu stie exact ce a cauzat focul care a distrus totul. Avand in vedere, totusi, ca vorbim despre un incarcator tert, probabil contrafacut, atunci probabil o flama a fost generata la invelul portului de incarcare, iar de aici si pana la ceea ce vedeti in imagini a fost o cale foarte scurta.

An dupa an compania Apple, si nu numai, a facut avertismente in legatura cu pericolul pe care il genereaza incarcatoarele terte pentru terminale iPhone, insa numeroasele cazuri de terminale care au luat foc vorbesc de la sine. Poate va imaginati ca un incarcator original este scump, insa ganditi-va cat de scumpa se vor dovedi a fi cheltuielile medicale si cele pentru inlocuirea terminalului iPhone sau a obiectelor distruse de el daca ia foc.

iPhone ia foc 2

iPhone ia foc 3

iPhone ia foc 4

iPhone ia foc 5