Galaxy Note 7 – 1 miliard de dolari pierduti pentru rechemare

1 miliard de dolari, atat ar urma sa piarda compania Samsung dupa ce a ordonat rechemarea pentru inlocuire a 2.5 milioane de terminale Galaxy Note 7 livrate catre clienti si parteneri. Vorbim despre o cifra colosala, mai mare decat incasarile anuale ale multor competitori, insa coreenii au de unde plati, chiar si o factura atat de mare.

Cei de la Samsung au afirmat ca suma este una care iti frange inima, insa aceasta este singura solutie de a rezolva problema terminalelor Galaxy Note 7 ale caror baterii explodeaza. Fara a se asigura ca Galaxy Note 7 indeplineste cele mai inalte standarde de calitate, Samsung a livrat unitati cu probleme majore, iar acum plateste din plin pentru asta.

Vorbim despre 1 miliard de dolari pe care Samsung ii va trece ca si pierderi, insa suma va fi mai mare daca adaugam si toata promovarea pe care va trebui sa o faca. Samsung va trebui sa isi curete imaginea in fata clientilor care acum se tem sa-i cumpere produsele, deci va avea investitii majore de facut in urmatorii ani, pe masura ce va lansa produse noi.

Samsung pierde 1 miliard de dolari din cauza Galaxy Note 7

Decizia Samsung de a rechema acum Galaxy Note 7 din vanzare este foarte curajoasa si fara precedent, dar ea ar putea ajuta compania sa evite un dezastru cu Galaxy S8. Galaxy Note 7 este compromis, acest lucru este foarte evident, insa Samsung trebuie sa priveasca spre viitor sis a protejeze Galaxy S8 de un esec similar.

Daca Samsung ar fi amanat decizia aceasta cu cateva saptamani sau luni, atunci impactul pe termen lung ar fi fost cu siguranta mult mai mare decat cel resimtit acum. Avand in vedere decizia sa rapida, exista sanse foarte mari ca Galaxy S8 sa nu fie afectat de aceasta problema si iamginea companiei sa fie refacuta intr-o anumita masura.

Desigur ca totul va depinde de modul in care vor evolua lucrurile si daca vor aparea alte probleme in viitor, insa in baza a ceea ce se vede acum, Samsung a luat o decizie foarte buna.