Samsung nu va mai cumpara baterii de la propria divizie

Samsung va renunta la bateriile Galaxy Note 7 produse de catre Samsung SDI pentru a evita noi incidente cu smartphone-urile sale.

Ca parte a decizie de a opri vanzarile Galaxy Note 7, compania Samsung a decis sa si renunte la a cumpara baterii de la diviza Samsund SDI, cea care face aceste componente pentru multe dintre terminalele sale. Samsund SDI este o subsidiara a Samsung care a furnizat componente pentru foarte multe modele dintre terminalele coreenilor.

Din pacate Galaxy Note 7 nu a fost cu noroc, asa ca Samsung a fost practic sabotata de catre propria divizie care produce baterii pentru telefoane mobile si nu de altcineva. Avand in vedere ca bateriile defecte stau la baza problemelor Galaxy Note 7, cei de la Samsung au luat decizia corecta si nu vor mai folosi baterii de la subsidiara cu probleme.

Desi decizia este corecta, ea este una umilitoare, mai ales ca Samsung SDI a produs 70% dintre bateriile folosite in cele 2.5 milioane de Galaxy Note 7 ce trebuie inlocuite. Se estimeaza ca aceasta procedura ar urma sa o coste intre 750 de milioane si 1 miliard de dolari pe Samsung, o suma extrem de mare pe care coreenii o vor pierde.

Cei de la Samsung urmeaza sa cumpere baterii de la compania chinezeasca ATL si de la LG Chem, asta pentru ca nu se vor mai putea baza pe propria subsidiara pentru ele. A suporta o pierdere de 1 miliard de dolari din cauza unei greseli proprii nu este usor, insa Samsung nu are de ales in acest moment si va trebui sa schimbe terminalele.

Samsung SDI a fost folosita ca furnizor de baterii intr-o tentativa a Samsung de a reduce partial costurile de productie si a creste profitul, Galaxy Note 7 fiind primul terminal care a folosit un numar mare de asemenea baterii de la subsidiara Samsung.

baterie galaxy note 7

12 COMENTARII

  1. PENIBIL!!!!!!!!!! haahahahahah o sa ajunga sa isi cumpere ecrane oled de la LG ca cele ale lor au probleme…MARE companie hardware…asa de mare incat orice face, bubuie.