iPhone 6 – cel mai popular model inaintea lansari iPhone 7

iPhone 6 ramane lider incontestabil in topul celor mai populare iPhone, iPhone 7 avand o misiune foarte grea de a atrage noi clienti.

Desi a fost lansat acum 2 ani pe piata, iPhone 6 ramane cel mai popular model al iPhone inaintea lansarii iPhone 7, antecesorul sau nereusind sa se apropie chiar atat de mult de el. In imaginea de mai jos puteti vedea ca iPhone 6S reprezintq 19% din totalul de terminale iPhone active in momentul acesta la invel global, iPhone 6 reprezentand 30%.

iPhone 5S reprezinta 17% din baza activa de utilizatori, o cifra foarte mare, el fiind urmat de iPhone 6 Plus cu 9% si iPhone 6S Plus cu 8%, aceste doua terminale avand impreuna cat primul. Totusi, iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu au adunat impreuna cat toata baza de utilizatori a iPhone 6, semn ca acesta ramane cel mai bine vandut smartphone Apple.

Adus in plan secund dupa lansarea iPhone 6S, iPhone 6 a continuat sa atraga oameni, iar asta pentru ca iPhone 6S nu a venit cu noutati remarcabile pentru a motiva un upgrade. In aceasta idee, lumea a preferat sa mearga pe modelul care s-a dovedit a fi bun, asa ca iPhone 6 a continuat sa inregistreze vanzari foarte bune la compania Apple si parteneri.

Peste doua treimi dintre toate modelele iPhone au minim 2 ani vechime

Graficul de mai jos dezvaluie faptul ca aproape doua treimi dintre toate modelele iPhone active in momentul de fata au minim 2 ani din momentul lansarii, restul fiind vandute din toamna anului 2014 si pana in prezent. iPhone 6S si iPhone 6S Plus reprezinta doar 27% din totalul terminalelor active, deci numai un sfert dintr-o baza de utilizatori de peste 500 de milioane de oameni.

iphone populare

Pentru Apple vestile sunt foarte bune, deoarece cu cat exista mai multi utilizatori cu terminale vechi, cu atat exista mai multe sanse ca ei sa se indrepte spre iPhone 7 dupa lansare. In aceasta idee, toti cei care au iPhone 5S, sau un terminal mai vechi, sunt potentiali clienti ai iPhone 7 si vorbim despre peste 250 de milioane de persoane.

E greu de spus cati dintre acestia urmeaza sa cumpere noul terminal, insa este clar ca Apple are potential foarte mare de succes, asta daca noile sale produse vor convinge lumea.

Diseara va astept incepand cu ora 19:30 sa discutam live  despre conferinta pentru prezentarea iPhone 7.