Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 – primul procesor quad-core in A10 Fusion

iPhone 7 – primul procesor quad-core in A10 Fusion

iPhone 7 are un procesor quad-core in noul chip A10 Fusion, acesta avand doua nuclee tactate la 2.8 GHz pentru performante ridicate.

Pentru prima oara in istoria iPhone, compania Apple a implementat un procesor quad-core in iPhone 7 si iPhone 7 Plus, acesta fiind integrat in noul chip A10 Fusion dezvoltat de americani. Vorbim despre un chip menit sa aduca performante substantial mai bune decat cel A9 folosit in iPhone 6S prin folosirea a patru nuclee care vor sustine toate task-urile.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus vin practic cu o revolutie majora in ceea ce priveste performantele pentru iPhone, totul multumita acestui chip A10 Fusion.

Doua nuclee de 2.8 GHz si doua nuclee care consuma putina energie

iphone 7 procesor quad-core 2.8 ghz

Conform informatiilor oficiale furnizate de catre compania Apple, noul chip A10 Fusion reprezinta rezultatul unui proces de cercetare si dezvoltare indelungat, rezultatele fiind pe masura. Apple a reusit sa creeze un chip in care se regaseste un procesor cu 4 nuclee, ele fiind gandite pentru a oferi cel mai bun echilibru intre performante si autonomie mare a bateriei.

In aceasta idee, Apple spune ca doua dintre nuclee sunt pentru performante ridicate si doua consuma foarte putina energie, ocupandu-se de task-urile foarte simple. Cele doua nuclee din urma consuma o cincime din energia celor pentru performante ridicate, deci vor contribui serios la cresterea autonomiei bateriei iPhone 7.

Celelalte doua nuclee pentru performante ridicate functioneaza la frecvente ce sunt cu de pana la 2 ori mai mari decat cele ale procesorului iPhone 6. In aceasta idee, vorbim despre procesoare care vor functiona la frecvente de pana la 2.8 GHz pentru a rula totul cat se poate de rapid si fluid pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus.

“With an all-new four-core design, the A10 Fusion chip’s CPU has two high‑performance cores and two high‑efficiency cores. The high‑performance cores can run at up to 2x the speed of iPhone 6, while the high‑efficiency cores are capable of running at just one-fifth the power of the high‑performance cores. That means you get the best performance and efficiency when you need it.”

Pentru a oferi acest procesor cu 4 nuclee si frecvente dinamice, Apple a creat un alt chip care se ocupa de analizarea task-urilor si controlarea frecventelor nucleelor. Acest chip decide in timp real de cata putere de procesare avem nevoie in folosirea terminalelor si modifica frecventele de lucru ale nucleelor dupa necesitati.

Placa grafica performanta

placa grafica iphone 7

Separat de procesorul quad-core performant pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, compania Apple a implementat in noul chip A10 Fusion si o placa grafica pe masura. Ea este de aproape 2 ori mai puternica decat cea din iPhone 6S si de 3 ori mai puternica decat cea din iPhone 6, deci beneficiem de performante ridicate in terminale.

Apple nu specifica producatorul sau modelul placii grafice, insa vorbim cel mai probabil despre o placa grafica farbricata de catre cei de la PowerVR, partener traditional Apple. Modelul exact il vom afla abia dupa ce primele iPhone 7 vor fi dezasamblate, asa ca vom mai avea de asteptat pana cand vom sti toate detaliile.

In concluzie, Apple ne ofera un chip A10 Fusion cu un procesor quad-core ce este cu pana la 40% mai performant decat cel din chip-ul A9, placa grafica fiind cu pana la 100% mai performanta.

 • Srb Srb

  doamne fereste… 2.8Ghz ??!?!

 • Red Shark

  2,8 GHz???

 • Catalin Bradac

  ”Apple a reusit sa creeze un chip in care se regaseste un procesor cu 4 nuclee”, maine o sa spui ca la creat Samsung 😂

 • Samsung nici macar nu-l produce 😉 A10 Fusion este creatia Apple, pe arhitectura ARM.

 • Da.

 • Red Shark

  Fabricație TSMC?

 • apple4never

  E sub “batranul” deja , Exynos 8890 cu vreo 10-11% . Doar 5495 in Geekbench 4 fata de 6100 la exynos . Aceeasi poveste ca si la iPhone 6+ al carui processor nu a reusit sa depaseasca nici vechiul Exynos 7420 din Galaxy S6.

 • Deci, desi iPhone 6S a maturat pe jos cu androizii, inca mai ai curajul de a spune astea ? Esti ca Apple cu portul audio ? :)))

 • Red Shark

  Problema e la cabină

 • Stiu ca vii aici sa trollezi in favoarea Android, dar te rog nu ma trage intr-o discutie seaca. Exista dovezi peste dovezi ca iPhone 6S e mai rapid ca androidele, please.

 • Red Shark

  In fond are dreptate.
  Procesoarele nu sunt facute sa contribuie la deschiderea mai rapida a aplicatiilor ci sa dea bine in geekbench sau alte benchmark-uri (unde de cele mai multe ori tot 6s iese castigator)

 • andrei

  Cui ii pasa oricum?? Cine naiba sta pe facebook si se intreaba cat de fortat e CPU? Sau cine editeaza poze in Adobe Premiere sau mixeaza muzica pe telefon?? Iphone 5c inca merge brici pe ios 10 si are un amarat de dual core! Asa ca asta cu Cpu-ul din Ip6s e mai bun cu 20,33(3)% mai bun decat s6 e apa de ploaie.

 • cnT

  “de 3 ori mai puternica decat cea din iPhone 7” (cred ca despre 6 e vorba )

 • apple4never

  Am vorbit de processor – te faci ca nu intelegi – nu e nici un trolling .
  Concluzia – Exynos 8890 este mai rapid decat totate procesoarele Apple – de departe si fara drept de apel .

 • apple4never

  Trolezi sau ce ? Unde deschide iPhone aplicatiile mai repede ca Samsung , in afara de jocuri care au texturi pt rezolutie mai mica in cazul iPhone ?

 • George 89

  Omul sa referit strict la procesor că despre asta este vorba , procesorul Apple e mai slab ca cel Samsung (Exynos)

 • George 89

  Da exista dovezi că 6S este mai rapid decât smartphone urile android insa doar în anumite cazuri si nu in toate ….ca una sunt testele si alta este viața reală , aici se vorbește strict de procesor , nu toate ansamblul