iOS 10 blocheaza iPhone si iPad la instalare

iOS 10 blocheaza unele iPhone si iPad la instalare, sistemul Software Update al celor de la Apple parand sa fie sursa problemelor.

Au trecut doar cateva zeci de minute de cand a fost lansat iOS 10 si iata ca avem deja primii utilizatori care se plang din cauza faptului ca le-au fost blocate iDevice-urile in timpul procesului de instalare. V-am spus in articolul in care va explicam cum instalati iOS 10 ca exista posibilitatea rara ca aceasta problema sa apara pentru voi.

Din pacate se pare ca pentru unii utilizatori exista terminale iPhone si tablete iPad blocate in timpul instalarii iOS 10, singura solutie fiind un restore cu iTunes si eventuala pierdere de date. Problema a aparut pentru cei care au facut Software Update, Actualizare Software la iOS 10, asa ca se pare ca deocamdata totul este limitat doar la acest sistem.

Problema a aparut inclusiv la unii jurnalisti americani, deci nu vorbim despre novici care s-au trezit cu iPhone sau iPad blocate la instalarea iOS 10. Daca inca nu ati facut update la iOS 10, va recomand sa aveti foarte mare grija si sa salvati datele din terminalele voastre cu iTunes sau iCloud pentru a fi siguri ca nu pierdeti date importante din dispozitive.

Se pare ca numarul celor care au iPhone, iPad sau iPod Touch blocate este foarte mare, asa ca aveti foarte mare grija deoarece problema este una extrem de raspandita.

Daca ti s-a blocat iPhone, sau iPad, poti urma procedura de mai jos pentru a face restore prin iTunes si a reinstala sistemul de operare :

  • Deschideti iTunes si asigurati-va ca aveti cea mai recenta versiune disponibila.
  • Descarcati iOS 10 sau iOS 10.0.1.
  • Conectati iPhone, iPad sau iPod Touch-ul vostru la calculator prin USB si autorizati-l daca vi se cere.
  • In partea stanga sus, sub butonul Account, apasati pe iconita care arata un iPhone sau o tableta iPad.
  • In meniul central, veti vedea in partea dreapta marcata versiunea de iOS instalata in terminalele voastre. Sub ea vi se va spune ca exista posibilitatea de a face update la iOS 10, doua butoane pentru Update si Restore fiind disponibile.
  • Alegeti optiunea Restore. Acum fisierul cu iOS 10 va fi descarcat, apoi procedura de instalare va incepe.

UPDATE: Cei de la Apple sustin ca au rezolvat problema, iar acum toate actualizarile ar trebui sa poata fi facute fara probleme. Desi problema a fost rezolvata, daca ati avut terminalele deja blocate, ar va trebui oricum sa faceti restore cu iTunes.

“We experienced a brief issue with the software update process, affecting a small number of users during the first hour of availability. The problem was quickly resolved and we apologize to those customers. Anyone who was affected should connect to iTunes to complete the update or contact AppleCare for help.”

ios 10 blocat iphone ipad