Noua tehnologie inteligenta care ne ajuta sa citim fara sa deschidem cartile

 Oamenii de stiinta au trecut cu descoperirile la un alt nivel si folosind o tehnologie asemanatoare investigatiilor cu raze X,  reusesc sa citeasca, carti fara a le deschide, identificand literele imprimate pe teancuri de pana la 9 foi de hartie.

Nu stiu cat ar gadila aceasta noua tehnologie cititorii inraiti, dar cu siguranta ar putea contribui la dezvoltarea de instrumente de birou capabile sa copieze mai multe pagini in acelasi timp. Deasemeea, i-ar ajuta pe cercetatori sa scaneze carti vechi si prea fragile pentru a fi deschise.

“The Metropolitan Museum [of Art] in New York showed a lot of interest in this, because they want to, for example, look into some antique books that they don’t even want to touch,”

Dispozitivul se afla momentan in faza de prototip, dar s-a aflat ca utirilizeaza radiatiile terahertz, banda de radiatii electromagnetice aflata intre microunde si lumina infrarosie.

Pentru cei care nu stiu radiatiile terahertz prezinta o serie de avantaje in comparatie cu radiatiile X sau undele ultrasunete si alte tipuri de radiatie care poate penetra suprafetele. Ca si exemplu, ele pot distinge cerneala de hartie, lucruru pe care razele X nu il pot face.