Apple suplimenteaza stocurile iPhone 7 si iPhone 7 Plus

Apple a suplimentat stocurile iPhone 7 si iPhone 7 Plus inaintea lansarii, reducand serios timpul de livrare pentru foarte multe modele.

Cu doar o zi inainte ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sa fie lansate in 29 de tari de pe glob, compania Apple a suplimentat stocurile pentru noile smartphone-uri. Puteti precomanda acum iPhone 7 la eMAG, Orange si Vodafone in Romania, stocurile pentru tara noastra rezistand destul de bine dupa prima noapte de precomenzi.

Aseara foarte multi clienti ai Apple au inceput sa primeasca email-uri in care erau anuntati ca terminalele lor vor ajunge la ei mult mai repede decat se asteaptau initial.

Desi Apple a estimat date de livrare de cateva zile/saptamani pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, unii utilizatori au aflat cu placere ca acestea au fost reduse substantial. Mai exact, in cazul unor utilizatori termenele de livrare pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus au fost scazute de la cateva saptamani la doar una singura, sau chiar la livrare in ziua lansarii.

Partea interesanta este ca aceste suplimentari de stocuri facute de catre compania Apple se aplica pentru o varietate de modele vandute in momentul de fata. Vorbim aici atat despre iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu spatiu de stocare mare, dar si despre modele black sau jet black, acestea fiind de departe cele mai populare dintre toate cele vandute de Apple.

Apple suplimenteaza stocurile iPhone 7 si iPhone 7 Plus

Desi cei de la Apple au spus foarte clar ca in magazine nu vor avea iPhone 7 Plus absolut deloc, iar iPhone 7 jet black nu va putea fi cumparat, cei care au facut precomenzi online au parte de alt tratament. Mai exact, pentru ei compania Apple a suplimentat stocurile in vederea livrarii timpurii a comenzii, lucru care totusi trebuie apreciat.

Suplimentarea acestor stocuri pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus ar putea avea la baza o relocare a unor stocuri rezervate initial pentru unele dintre cele 29 de tari de pe glob. Exista posibilitatea ca Apple sa nu fi vandut multe unitati in anumite tari si sa nu estimeze vanzari mari acolo, terminalele rezervate pentru ele fiind trimise in SUA.

Pe de alta parte, exista posibilitatea ca Foxconn si Pegatron sa fi livrat un lot nou de terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus care sunt incluse acum in programul de livrare. Indiferent de explicatie, daca ati precomandat iPhone 7 si iPhone 7 Plus in strainatate, s-ar putea sa fi primit deja un email care sa va bucure.

13 COMENTARII

  1. Wow magazinele Apple sa nu aibă nici un iPhone 7 plus nu imi vine sa cred. Mai ales pe iPhone 7 / 7 plus jet black sau black 🙁

  2. Tot vad pe aici știri despre note 7 ca explodează, dar de ce nu vad și o știre cum sa își dea seama o persoana când își cumpără un note 7 ca e din stocul nou, ca e “safe”? De ce nu exista fair-play și doar răutăți către samsung? Dacă exista concurenta, exista evoluție, dacă nu totul și toate stagnează. Multi de pe aici au doar iphone, dar folosesc Windows și “n” laptopuri. De ce nu va luați telefon cu Windows ca doar aveți Windows? Fiți fair-play. Mulțumesc.

  3. Nu cred ca la asta se referea @tswhite. Vrajeala e ca au facut manevra cu “stocul limitat”. Chiar crede cineva ca nu au avut 10-12 milioane de unitati pentru weekendul lansarii? Plus cateva mii de unitati pentru magazinele fizice? Si dupa aia, brusc li se mareste stocul. La nivelul asta stii exact care sunt termenele de productie, livrare etc cu mult timp inainte. Daca la telefoane ii mai bat cate unii, la marketing nimeni

  4. Sunt de aceeasi parere, ca Apple stia clar care este cererea potentiala, si au avut timp berechet sa faca 20 milioane de unitati pe stoc. In industria asta cu volume mari, nu poti sa iti ajustezi stocurile de pe un weekend pe altul. Nu poti produce inca 5 milioane de unitati pentru weekendul urmator, si cred ca Apple a avut timp suficient sa aiba pe stoc minim 20 milioane, fabricate lejer in 5-6 luni.

  5. Daca crezi ca ei fac 2 milioane de iphone-uri într-un-un weekend sau într-o săptămâna ești naiv. Strategie marketing.

  6. Tim Cook si Apple nu mint niciodata. Fac chinezii iphone-ul precum popcornul. Si Cook a avut o surpriza cand a auzit ca i-au intrat vapoarele in port

  7. Sunt de acord cu tine, dar tu nu ți seama ca fabrica produce deja. Nu e ca si cum ea nu produce nimic si dintr-o data produce 500k. Pentru suplimentare stocuri ea trebuie să producă pe lângă cele 500k alte 500k.

  8. Foxconn produce iPhone 7 de prin august, iar productia a crescut. 500k pe zi era volumul maxim acum 1 an. Acum poate fi mai mult, mai ales ca unele linii le-au robotizat.