iOS 10 – optimizeaza spatiul ocupat de catre muzica

iOS 10 are o noua functie care ne permite sa optimizam spatiu de stocare ocupat de catre muzica in iDevice-uri prin stergerea melodiilor.

Una dintre schimbarile foarte importante implementate de catre compania Apple pentru iOS 10 are legatura cu spatiul de stocare ocupat de catre muzica noastra. Mai exact, cei de la Apple ne permit sa optimizam spatiul de stocare ocupat de muzica in iPhone, iPad sau iPod Touch, indiferent cum a fost aceasta salvata in terminalele noastre.

In aceasta idee, in meniul Settings > Music, Configurari > Muzica avem o noua optiune numita Optimize Storage, Optimizare Stocare, ea ajutandu-ne sa eliberam spatiu ocupat inutil de catre muzica. Mai exact, cei de la Apple spun urmatoarele : “Daca spatiul de stocare de pe iPhone este redus, muzica pe care nu ati mai redat-o in ultima vreme va fi eliminata automat”.

Practic, iOS 10 va sterge singur orice fel de melodii pe care nu le-am mai ascultat de o buna perioada de timp, spatiul eliberat prin stergerea lor putand fi folosit pentru a stoca poze, clipuri video sau aplicatii. Cei de la Apple ofera inclusiv cateva informatii privind cantitatea de spatiu de stocare pe care o putem elibera.

Mai exact, iOS 10 poate sterge muzica si elibera :

  • 1 GB care reprezinta aproximativ 200 de melodii;
  • 2 GB care reprezinta aproximativ 400 de melodii;
  • 4 GB care reprezinta aproximativ 800 de melodii;
  • 8 GB care reprezinta aproximativ 1600 de melodii.

Muzica stearsa va trebui readaugata in biblioteca muzicala a iOS 10, asa ca folositi optiunea cu grija.

ios 10 muzica optimizare spatiu