iOS 10 – functia Color Filter pentru ecranul iPhone

iOS 10 are functia Color Fiters care permite modificarea filtrelor de culoare si a culorilor afisate de ecranele iPhone, iPad sau iPod Touch.

10

In iOS 10 compania Apple a implementat o noua functie extrem de interesanta pentru iPhone, iPad si iPod Touch, ea oferind posibilitatea de a ajuta culoarea ecranelor terminalelor noastre. Disponibila in meniul Display acommodations, Adaptari afisare, noua functie Color Fiters, Filtre de culoare, poate schimba complet modul in care folosim iPhone sau iPad.

Cred ca acest sistem are legatura cu cel Night Shift oferit inca din iOS 9.3, iar prin el putem controla driverele care administreaza ecranul iPhone, iPad sau iPod Touch. Apple ne ofera in premiera posibilitatea de a modifica tonalitatea culorilor redate de catre ecranele iDevice-urilor, asta dupa ce o aplicatie f.lux ofera acelasi lucru pentru cei cu jailbreak.

Apple spune ca aceasta noua functie numita Color Filters, Filtre de culoare este in principal utila pentru cei daltonisti sau care au probleme in a citi diverse texte, ea este utila si in multe alte situatii.

Pentru a accesa acest meniu trebuie sa navigati in Settings > General > Accessibility > Display acommodations > Color Filters, Confgurari > General > Accesibilitate > Adaptari afisaj > Filtre de culoare. In aceasta sectiune va trebui sa activati optiunea folosind butonul dedicat.

Tonuri de gri, Grayscale

ios 10 tonuri de griPrima optiune pe care o avem la dispozitie se numeste Tonuri de Gri, Greyscale, ea facand intregul ecran alb/negru si cu ajutorul imaginilor de mai sus puteti vedea cum va arata totul. Puteti face scroll printre ele pentru a vedea cum afecteaza aceste modificari tot ceea ce vedeti pe cranele voastre, deci veti sti daca pastrarea optiunii active este oportuna sau nu.

Filtru rosu/verde, Red/green filter – protanopie

Dupa cum ii spune si numele, acest filtru ne permite sa ajustam iios 10 filtru rosu verdentensitatea culorilorrosu/verde redate de catre ecranele iPhone, iPad si iPod Touch-urilor. Acest filtru este creat special pentru cei care sufera de protanopie, adica ochiul lor nu este capabil sa vada culoarea rosie, iar acest filtru are menirea de a face folosirea iOS 10 mult mai usoara pentru ei.

Intensitatea de redare a culorilor rosu/verde poate fi ajustata cu ajutorul unui slider vizibil in partea inferioara a ecranului.

Filtru verde/rosu, Green/red filter – deuteranopie

Acest filtru pentru ajustarea intensitatii verde si rosu este menit sa-i ajute pe cei care sufera de deuteranopie, adica ai lor ochi nu sunt capabili sa redea culoarea verde. Exact precum in cazul filtrului anterior, exista la baza ecranului un slider care permite ajustarea intensitatii cu care sunt redate culorile verde si rosu de catre ecranele iDevice-urilor.

Filtru albastru/galben, Blue/yellow filter – tritanopie

ios 10 filtru albastru galbenFiltrul pentru culorile albastru si galben este dedicat special celor care sufera de tritanopie, adica ai lor ochi nu sunt capabili sa redea culoarea violeta a spectrului solar. In aceasta situatie, vorbim despre un slider care permite exact aceleasi ajustari ale culorilor precum in cazurile de mai sus, butonul fiind pozitionat tot in baza meniului.

Tenta culoare, Color Tint

Ultima optiune din meniul Color Filters, Filtre de culoare se numeste Tenta culoare, Color Tint, iar cu ajutorul sau putem modifica tenta culorilor ecranelor terminalelor noastre.