iOS 10 probleme cu sunetele la notificarile Facebook, WhatsApp

iOS 10 a venit cu probleme pentru sunetele notificarilor aplicatiilor Facebook, WhatsApp, Facebook Messenger, sau viber.

14

Dupa lansarea iOS 10 foarte multi utilizatori au observat o problema foarte deranjanta cu unele dintre aplicatiile de mesagerie instalate in terminalele lor. Mai exact, se pare ca aplicatiile Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp, Viber, etc, au acelasi sunet de notificare precum sunetul standard al aplicatiei Mesaje, Messages.

In esenta, atunci cand utilizatorii primesc o notificare pe Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp sau Viber, sunetul de alerta este similar cu cel pentru mesajele standard. Foarte multe persoane au intampinat aceasta problema dupa instalarea iOS 10 si desigur stiti ca nu puteti seta singuri sunetele care sunt redate la notificarile afisate de catre diverse aplicatii.

In aceasta idee, cum anume se poate rezolva problema si aduce lucrurile la normal ? Ei bine, unii utilizatori au descoperit ca o simpla repornire a terminalelor lor a rezolvat problema. O inchidere completa a dispozitivului folosind butonul Power si sliderul pentru inchidere, apoi o redeschidere folosind acelasi buton, a readus lucrurile la normal.

iOS 10 probleme cu sunetele la notificarile Facebook, WhatsApp

Aceasta a fost totusi situatia cea mai simpla, deoarece alti utilizatori nu au avut noroc cu ea, dar o reinstalare a aplicatiilor cu probleme a readus lucrurile la normal. Desigur ca nu este chiar atat de logic sa reinstalezi aplicatii doar pentru ca sunetul de notificare nu este redat corect, insa aceasta a fost singura solutie rapida pentru problema aceasta pentru multi.

Nimeni nu stie de ce sunetele pentru aplicatiile Facebook, Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp, Viber, etc, sunt similare cu cele pentru mesajele standard. Compania Apple nu a oferit vreo explicatie, insa totul are legatura cu modul in care a fost gandit iOS 10 si cu diverse schimbari implementate de catre compania Apple pentru el vara aceasta.

Din pacate alte solutii in afara celor mentionate mai sus nu exista si nu veti putea modifica sunetele de notificare pentru aplicatii, decat daca ele au un meniu special care sa va permita asta.

ios 10 probleme sunete notificari