Prima Pagina Apple Margrethe Vestager: Google si Apple trebuie sa aiba limite

Margrethe Vestager: Google si Apple trebuie sa aiba limite

Margrethe Vestager este comisarul european pentru concurenta, iar intr-un interviu recent e a declarat ca Google si Apple trebuie sa aiba limite in Europa, la fel precum restul companiilor. E a comentat pe marginea acuzatiilor formulate oficial de catre Comisia Europeana imptriva celor doua companii, acuzandu-le de incalcarea legislatiei antitrust si nu numai.

Cei de la Apple sunt acuzati ca nu au platit in mod corect impozit pe profitul incasat pentru vanzarea propriilor produse in Europa, Comisia Europeana cerand recuperarea a 13 miliarde de dolari. Google, pe de alta parte, este acuzata ca a facut Android intr-un asa fel incat impune folosirea serviciilor sale in detrimentul altora, inhiband concurenta facuta de alti competitori.

Margrethe Vestager urmareste de ceva vreme sa pedepseasca Google si Apple pentru modul in care isi desfasoara activitatea in Europa, iar acum pare sa fi gasit momentul potrivit. Ambele companii sunt in plin razboi cu Comisia Europeana din cauza acestui comisar si ambele companii ar putea avea de platit sume serioase de bani pentru eventualele incalcari ale legislatiei comunitare.

Cei de la Apple au acuzat Comisia Europeana ca ia decizii politice, Google rezumandu-se doar la a spune ca va lupta pentru a dovedi ca nu a incalcat legislatia comunitara. In final vorbim despre ani si ani de procese in care Apple si Google isi vor putea desfasura activitatea exact precum o faceau in trecut, iar Comisia Europeana nu va castiga mai nimic.

“I think any company should compete on the quality of their products, their prices, the novelty they can produce, their services, because that would be fair competition. If you’re in a situation where your effective tax rate is so much lower than any other company, then obviously you have a much better position when it comes to compete on prices and everything else.”

Margrethe Vestager

 • tswhite

  Ani si ani nu va câștiga nimic…dar la sfârșit se plătește retroactiv totul sau deloc.

 • Srb Srb

  de unde sa mai plateasca atunci, “candva”, daca va fi in faliment!?

 • unixes

  Si astia sunt doar Google si Apple. Daca se semneaza tratatele CETA, TTIP, TISA…Europa poate sa se culce. Toate multinationalele din afara Europei, majoritatea americane, vor face ce vor pe batranul continent in detrimentul suveranitatii statale.

 • tswhite

  ^^Ai impresia ca Apple sau Google v-a intra vreodată in faliment?! Cel puțin nu in următorii 50 ani nu.

 • Viorel Predatorul

  Depinde cum își administrează afacerile. Mai credea careva că Nokia va ajunge unde e astăzi?

 • rolly

  Sunt de acord cu Viorel , de când am văzut falimentul nokia , chiar cred ca o companie poate sa populeze globul azi si sa fie nimic mâine ….

 • Srb Srb

  defapt esti de acord cu mine. Multumesc

 • Viorel Predatorul

  Deja vrei să te identifici cu mine :)))
  PS: în limba română nu există cuvântul “defapt”

 • Srb Srb

  Stiu, te rog nu mai ma copia,acuma zici si tu ca Apple va da faliment,bravo

 • Orion4tech

  Nokia nu a dat faliment.
  Este in acest moment unul dintre cei 3 jucatori mari de pe piata mondiala de furnizori de echipamente pt. telecomunicatii.
  Au peste 114.000 de angajati si venituri de peste 23 miliarde de dolari.

  Norocul nostru este ca Nokia inca mai are intacta divizia de R&D lucrand in acest moment la dezvoltarea de tehnologii gen 5G sau tehnologii similare.

 • Viorel Predatorul

  * nu mă mai copia

 • Srb Srb

  *nu mai ma copia

 • Viorel Predatorul

  Hahahaha!! Bine amice, fie cum scrii tu 🙂 🙂 🙂

 • Srb Srb

  Thank you,my best friend

 • Srb Srb

  sa speram ca nu se supara astia pe Europa sa ne dea vreo bomba sau un razboi