Downgrade iOS 10.1 beta/public beta 1 la iOS 10.0.2

iOS 10.1 beta/public beta 1 au fost lansate de catre compania Apple cu doar o zi inainte ca iOS 10.0.2 sa fie pus la dispozitia utilizatorilor din lumea intreaga. Actualizarea are menirea de a rezolva unele probleme ale iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, dar si doua ale sistemului de operare iOS 10, el fiind indicat pentru toti utilizatorii.

iOS 10.1 beta/public beta 1 lansate inaintea iOS 10.0.2 contin toate cele 4 modificari facute de catre compania Apple in iOS 10.0.2, in cazul in care va intrebati. In aceasta idee, nu are rost sa faceti downgrade iOS 10.1 beta/public beta 1 la iOS 10.0.2, insa daca doriti, puteti face acest lucru urmand pasii de mai jos.

Inainte de a incepe si de a va mai intreba de ce nu va apare in meniul Software Update, Actualizare Software optiunea de a instala iOS 10.0.2, trebuie sa stergeti un profil din terminale. Vorbesc despre acel profil care v-a permit sa instalati iOS 10.1 beta/public beta 1, el putand fi sters din Settings > General > Profile, Configurari > General > Profil, dar dupa stergerea sa va trebui sa-l descarcati din nou pentru a testa iOS 10.1 beta.

Downgrade iOS 10.1 beta/public beta 1 la iOS 10.0.2

downgrade ios 10 beta si public beta 1 la ios 10.0.2

Bun, presupunand ca ati sters deja acel profil de dezvoltator/utilizator al programului beta, urmatorul pas este sa faceti un backup pentru datele din terminalele voastre. Puteti face acest lucru folosind iCloud, sau iTunes, insa nu veti putea folosi acel backup in iOS 10.0.2 deoarece Apple nu permite acest lucru.

Pentru a face downgrade iOS 10.1 beta/public beta 1 la iOS 10.0.2 urmati pasii de mai jos:

  1. Descarcati iOS 10.0.2.
  2. Conectați iPhone, iPad si iPod Touch-ul la calculatorul vostru și deschideți iTunes.
  3. Introduceți dispozitivul in DFU Mode urmand acesti pași: apăsați simultan butoanele Home și Lock timp de 10 secunde, eliberați butonul Lock și țineti apăsat doar butonul Home până când iTunes va recunoaște dispozitivul, chiar dacă ecranul rămâne stins.
  4. Tinand apasata tasta Shift a tastaturii(Windows) sau alt + Option(Mac), apasati butonul Check for Update al iTunes și programul va instala versiunea aleasă de către voi in terminalele voastre.
  5. In cazul in care optiunea 4 nu functioneaza, utilizati butonul Restore si procedura ar trebui sa functioneze.

La final veti avea iOS 10.0.2 instalat in terminalele voastre, iar daca mai aveti intrebari, le astept in comentarii.

6 COMENTARII

  1. Buna, va rog spuneti-mi si mie, daca am ios 10.1 public beta si niciun backup pe ios 10, nu o sa mai downgrade folosind backup din beta pana la lansarea altui IOS sau…?
    Multumesc

  2. da, am vazut ca pot face, doar ca daca nu i pot folosi…:(. dar voi putea folosi backup-u pe care il fac acum de ex in 10.1 public beta, cadn va aparea 10.1?
    sau daca as dori sa schimb telefonul iar eu acum folosesc 10.1 publc beta, pentru a putea folosi datele din cloud, ar trebui sa instalez si pe noul telefon public beta?

  3. Multumesc zaone, nu prea stiu cum e cu build superior dar voi urmari idevice si sper sa ma pot prinde cand pot face switch-ul la IOS 10.0.2 sau alta varianta non-beta:)

  4. Desi daca citesc mai atenta, ce vrei tu sa imi spui e ca atunci cand va aparea versiunea 10.1 non beta voi putea folosi backup-ul din beta?:) asta in cazul in care nu apare mai repede un 10.2 bet:-). Scuze pt atatea intrebari dar pe cAt de mult imi place apple si tot ce inseamna apple, unele lucruri imi sunt neclare