Blackberry nu va mai produce smartphone-uri

Blackberry a anuntat oficial ca va sista productia de smartphone-uri si se va concentra pe dezvoltarea de software in perioada urmatoare.

Compania Blackberry, odata unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri, a anuntat astazi ca va sista productia acestui tip de telefoane mobile inteligente. Presedintele Blackberry anuntase inca de la inceputul acestui an ca a sa companie va iesi din randul producatorilor de smartphone-uri, iar acest lucru a fost confirmat oficial astazi.

Cei de la Blackberry vor continua sa dezvolte sistemul de operare cu acelasi numele, insa nu vor mai produce smartphone-uri, ci vor colabora cu alti producatori de telefoane inteligente. Practic, Blackberry va dezvolta software-ul si alte companii il vor implementa in propriile terminale mobile, situatia fiind similara cu cea in care se afla Google acum.

Presedintele Blackberry a afirmat ca divizia care dezvolta smartphone-uri nu putea deveni profitabila, asa ca s-a lua decizia de a o inchide si de a concentra toata atentia spre software. In aceasta idee, compania care producea cele mai sigure smartphone-uri de pe planeta va ramane acum doar un producator software cu un viitor foarte incert.

Blackberry nu va mai produce smartphone-uri

BlackBerry DTEK50 este primul smartphone care beneficiaza de sistemul de operare Blackberry, desi este fabricat de catre cei de la Alcatel, el fiind lansat recent pe piata. Acesta este doar una dintre primele colaborari pe care Blackberry urmeaza sa le faca, compania canadiana concentrandu-se pe asemenea proiecte in locul dezvoltatorii de smartphone-uri.

“Compania va sista toate proiectele interne pentru dezvoltarea de hardware si va distribui proiectele la diversi partener. Asta ne permite sa reducem necesitatile de fonduri pentru dezvoltare si sa returnam mai multi bani catre investitori. Am ajuns la un punct de cotitura cu strategia noastra. Compania are o situatie financiara stabila si pivotarea spre dezvoltarea de software are prioritate in fata altor proiecte. In T2 2016 am dublat incasarile din software fata de T2 2015, si am avut cea mai mare marja bruta din istoria companiei.”

Partea intereasanta aici sta in faptul ca producatori precum LG, Sony, Samsung, HTC, Huawei, etc, vor putea folosi sistemul de operare Blackberry in terminalele proprii. Avand optiunea de a nu fi limitati doar la Android, acesti producatori ar putea accesa piete noi de clienti, care isi doreau ceva diferit de la Blackberry, dar vor primi de la alte companii.

blackberry productie smartphone