Nvidia dezvolta noi placi grafice pentru Mac

Nvidia dezvolta placi video pentru Mac, angajand ingineri specializati pe crearea de software dedicat OS X.

Nvidia este unul dintre cei mai mari producatori de placi grafice pentru calculatoare, insa de cativa ani produsele sale nu se mai regasesc in Mac-urile vandute de catre Apple. Compania intentioneaza sa schimbe acest lucru, astfel ca angajeaza ingineri care sa produca viitoare chip-uri grafice potrivite pentru Mac-urile celor de la Apple.

In cateva oferte de munca publicate in cadrul propriului website, cei de la Nvidia cauta ingineri software care vor contribui la dezvoltarea viitoarelor produse revolutionare ale Apple. Acesti ingineri vor colabora cu Apple pentru a scrie cod care va defini si marca viitorul software-ului pentru placile grafice care urmeaza sa fie implementate in Mac-uri.

Nvidia publica de ceva vreme oferte de munca pentru ingineri interesati sa lucreze la produse care vor ajunge in Mac, toate dintre ele fiind in Santa Clara, California. Intr-una dintre ofertelede munca, Nvidia mentioneaza faptul ca este in cautarea unor oameni care vor dezvolta drivere pentru placile grafice dedicate OS X, deci am putea revedea placi video Nvidia in Mac foarte curand.

Desigur ca Apple si Nvidia au refuzat sa comenteze o posibila revenire a chip-urilor grafice Nvidia in Mac-uri, insa este clar ca aceasta este directia spre care se merge. In momentul de fata placile grafice AMD sunt folosite cu precadere in Mac-uri, colaborarea dintre cele doua companii fiind stransa, insa desigur ca Nvidia va avea loc pentru a furniza componente.

“METAL COMPUTER AND OPENCL SOFTWARE ENGINEER – MAC. Do you visualize your future at NVIDIA? WE DO! We are now looking for a METAL COMPUTER AND OPENCL SOFTWARE ENGINEER – MAC.”

nvidia placa grafica mac

1 COMENTARIU

  1. :))) detin MacBook Pro din 2014 si pot spune ca placile dedicate din macbook-uri sunt foarte proaste fata de ce se gaseste acum in alte laptopuri. Hai sa fim fanboy dar sa vedem si realitatea Srb 🙂 ca altfel suntem luati de oite care papa tot ce zboara. Si mie imi place apple dar cand a venit vorba de performanta Gpu mai slab.. si e normal pt ca asa au intentionat ei deoarece nu s-au axat pe gaming.